Ressam, 20 yaşındaki üniversite öğrencisini taciz etti iddiası

Ressam Avni Akmehmetoğlu’nun 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisini taciz ettiği iddiası üzerine pek çok kadın da taciz edildiklerine yönelik açıklamalar yaptı. KDK, sürecin takipçisi olacak.

Haber Merkezi

"Türk Picasso" lakabıyla bilinen, İstanbul Beyoğlu Çukurcuma’da ressam kimliğiyle tanınan 68 yaşındaki Avni Akmehmetoğlu’nun 20 yaşında bir üniversite öğrencisini taciz ettiği iddia edildi.

Ressam kimliği sebebiyle üniversite öğrencisinin ziyaret ettiği Akmehmetoğlu’nun başka pek çok kadını da taciz ettiği öne sürüldü.

Avni Akmehmetoğlu, fotoğraf: HaberTürk

'Beni taciz etmeyi kendine hak olarak gördü'

Tacize uğrayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla başından geçenleri anlattı. Üniversite öğrencisi, yayınladığı videonun ardından pek çok kadından aynı şeyleri yaşadıklarına dair mesajlar aldığını soL’a anlattı. Genç kadın şunları söyledi:

“Beni taciz etmeyi kendine hak olarak gördü. Tüm yardımcı babacan tavırlarının altında yatan üzerimde bir hak yaratabileceğini düşünmesiymiş.”

Kadın Dayanışma Komiteleri'nden dayanışma

Olayın ardından Kadın Dayanışma Komiteleri (KDK), ressam Akmehmetoğlu'nun sanatçı kimliğinin arkasına gizlenip, birçok kadını taciz ettiğini ve daha fazla kadına benzer olaylar yaşatmasının önüne geçmek için harekete geçeceğini açıkladı. KDK genç kadınla dayanışma içinde olacaklarını ve süreci her anlamda beraber yürüteceklerini de aktardı.