Raziye Oskay cinayeti: Katile indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis

24 yaşındaki Raziye Oskay’ı öldüren Barış Can Uçuk'a 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Haber Merkezi

Barış Can Uçuk'un Mersin’de sokak ortasında 24 yaşındaki Raziye Oskay’ı tabancayla vurarak öldürmesiyle ilgili dava Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Barış Can Uçuk SEGBİS'le katılırken Oskay’ın annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi, taraf avukatlarıyla Oskay ailesinin yakınları, kadın dernekleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Duruşmada konuşan sanık Barış Can Uçuk, "Pişmanım keşke böyle olmasaydı" dedi. Baba Murat Oskay ile anne Fatma İsmet Oskay ise zanlının en ağır cezayı almasını istedi.

Taraf avukatları ile tanıkları da dinleyen mahkemeye heyeti, zanlıya "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız silah bulundurmak"tan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet zanlıya indirim uygulamadı. (İHA)

Ne olmuştu?

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi’nde 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelen olayda sabah erken saatte işe gitmek için evden çıkan Raziye Oskay’ın yolunu kesen eski nişanlısı Barış Can Uçuk, çıkan tartışma sonrası Raziye’ye birçok kez ateş ederek ağır yaralamıştı. Genç kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından kaçan zanlı ise polisin operasyonuyla yakalanıp gözaltına alınmış, yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.