Putin'den kendisini destekleyen Komünist Partisi'nin liderine ödül

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'daki savaşta kendisini destekleyen Rusya Federasyonu Komünist Partisi Genel Başkanı Zyuganov'a ülkedeki ikinci büyük unvan olan "Emek Kahramanı" unvanını verdi.

Dış Haberler

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yönetimini destekleyen Rusya Federasyonu Komünist Partisi (CPRF) lideri Gennady Zyuganov'a 80. doğumgününde "Emek Kahramanı" unvanı verildi. İlgili kararname Putin tarafından imzalandı.

Belgede, unvanın "Rus devletinin gelişimi, sivil toplumun oluşumu ve uzun yıllar süren verimli çalışmalarındaki büyük hizmetleri" nedeniyle Zyuganov'a verildiği belirtildi.

"Emek Kahramanı", ülkede "Rusya Kahramanı"ndan sonraki en yüksek unvan niteliği taşıyor.

Putin'den tebrik ziyareti

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bir basın açıklaması yayımlayarak Zyuganov'u tebrik etti. 

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de "Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi ve Birleşik Rusya partisi adına Gennady Andreevich Zyuganov'u 80. doğum gününde tebrik ettiğini" bildirdi. 

Putin de, unvanın verilmesinin ardından Zyuganov'a ziyarette bulundu.

Ziyaretinde Zyuganov'u tebrik eden Putin, şunları söyledi:

"Bunca yıl yaptığınız çalışmalardan, vatana hizmetinizden ve bugün en azından dışarıda yaşanan her şeyde, Ukrayna'daki özel askeri operasyonda bize verdiğiniz destekten ötürü size teşekkür etmek istiyorum. İç gelişmelerdeki görüşlerimizde, ekonomide, mevcut ekonomi politikalarındaki sorunlara dönük çözüm önerilerimizde farklılıklar olabilir. Bunlar açık. Ancak siz ve partiniz şüphesiz ki devamlı olarak vatansever pozisyonlar alıyorsunuz. Toplum içindeki nüfuzunuz dikkate alındığında, bu çok önemli. Bu nedenle size teşekkür etmek ve doğum gününüzü tekrar kutlamak istiyorum."

Zyuganov'sa Putin'e teşekkür ederek, bu unvanı beklemediğini, ancak halka, devlete, anavatana hizmet etmenin kendisi için hep en büyük öncelik olduğunu ifade etti.

Ailesinin büyük bir bölümünün Nazilere karşı savaştığını, kardeşlerini savaşta kaybettiğini belirten Zyuganov, devamında şunları söyledi:

"Egemenliğimizi, öz yeterliliğimizi güçlendirmeye yönelik stratejik politikalarınızı tüm devletlerin ana görevi olarak değerlendiriyorum. Partimiz vatanseverlerin partisidir, tarihte Nazileri ve faşistleri mağlup eden bir partidir. İlk günden bu yana sizinle bu meseleyi birden fazla kez konuştuk. Bu bizim için ana meseledir.

Zyuganov kimdir?

1960'lardan itibaren Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin çeşitli kademelerinde görevler almış olan Gennady Zyuganov, 1993'ten bu yana Rusya Federasyonu Komünist Partisi'nin (CPRF) genel başkanlığını yürütüyor. O yıldan bu yana yapılan genel seçimlerin hepsinde milletvekili olarak seçilen Zyuganov, birkaç kez başkanlık seçimlerinde aday oldu.

Zyuganov, Anavatan için Liyakat Nişanı'nın 3. ve 4. derecelerinin yanı sıra Sovyet Şeref Nişanı ve Rus Aleksandr Nevski Nişanı ile de ödüllendirilmişti.