Sayfa yolu
PTT Varlık Fonu'na geçmesinden bu yana 13 milyar lira zarar etti
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 17.02.2026 , 08:30
PTT, 2025 yılını yaklaşık 4 milyar 510 milyon lira zararla tamamladı.
Halk TV'de yer alan habere göre, 185 yıl önce kurulan kurumun, Türkiye Varlık Fonu'na devredildiği 2018'den bu yana geçen 7 yıllık dönemdeki toplam zararı 13 milyar 106 milyon liraya yükseldi.
Zarar eden kurum, maliyetleri düşürmek amacıyla 201 şubesini kapattı. Kullanılan krediler nedeniyle 951 milyon lira faiz ödemesi yapıldı. PTT'nin personel sayısında da dikkat çekici bir azalma yaşandı. 2022 yılında 23 bin 508 olan personel sayısı, 2025'te 21 bin 5 kişiye geriledi.
CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Tahtasız, PTT'nin Varlık Fonu'na devredildikten sonra zarar etmeye devam ettiğini belirterek "PTT, Varlık Fonu'na devredildikten sonra zarar üstüne zarar ediyor. Varlık Fonu'nun el attığı kurumlar iflah oluyor. ÇAYKUR, BOTAŞ, TÜRKŞEKER, PTT, Et ve Süt Kurumu gibi gözde şirketler, Varlık Fonu'na devredildikten sonra zarar üstüne zarar ediyor" dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko da, PTT'nin yanı sıra EÜAŞ, Ziraat Bankası, Halkbank ve SGK'nın zararlarının da arttığına dikkat çekti.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.