PTT emekçilerinden 3600 ek gösterge talebi

Haber-Sen, 'PTT emekçileri bu özverili çalışmaya rağmen 3600 ek gösterge verilecek kamu emekçileri içerisinde sayılmamıştır' açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

Haber-Sen 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu, 3600 ek gösterge hakkı ve kadro hakkına dair bir basın açıklaması yaptı.

Sözleşmeli çalışmaya son verilmesi ve bütün emekçilere kadro hakkı verilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada "Sözleşmeli emekçilere 3600 ek gösterge hakkı tanınmalıdır" ifadesine yer verildi.

Haber-Sen'in yaptığı açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

"PTT emekçileri bu özverili çalışmaya rağmen 3600 ek gösterge verilecek kamu emekçileri içerisinde sayılmamıştır. Buradan Cumhurbaşkanlığına ve TBMM’ne sesleniyoruz. Biz PTT emekçileri çalıştığımız süreçte gösterdiğimiz özverinin karşılığında emekli olunca da insanca yaşayabileceğimiz bir ücret talep ediyoruz. Savaşta, salgında, felaketlerde çalışma zorunluluğu yasa ile belirlenmiş PTT emekçisi olarak anamızın ak sütü kadar helal olan 3600 ek gösterge hakkımızı istiyoruz. Başta PTT emekçileri olmak üzere ayrım yapmaksızın bütün kamu emekçilerine 3600 ek gösterge hakkı verilmelidir. Haber-sen olarak 3600 ek gösterge hakkımızı alıncaya kadar mücadelemiz sürdüreceğiz. PTT taşeron çalışmaya son verilmeli bir defaya mahsus bütün taşeron emekçiler kadroya alınmalıdır."