Sayfa yolu
Polisin öldürdüğü genç için Paris'te başlayan çatışmalar Strazburg'a da sıçradı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 30.06.2023 , 21:52 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Fransa'da, başkentin banliyösü Nanterre'de, Nael M. isimli genç sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından Paris civarında başlayan protesto gösterileri, Strazburg'a da sıçradı.
Fransız basınındaki haberlere göre, Strazburg'da dünyaca ünlü bir teknoloji mağazası ile 2 ünlü giyim mağazası yağmalandı. Kentte 11 kişi gözaltına alındı.
Strazburg'da kent merkezinde yerel saat ile 19.00'dan yarın sabah saat 04.00'e kadar gösteri düzenlemek yasaklandı.
2 alışveriş merkezi yağmalandı
Öte yandan Paris'e yakın Rosny-sous-Bois ve Creteil kentlerinde 2 alışveriş merkezi yağmalandı. Creteil kentinde 15 kişi gözaltına alındı.
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise protestocuların, Strazburg'daki teknoloji mağazasının camlarını kırdığı görülüyor.
Strazburg'da çekildiği belirtilen bir diğer görüntüye de birçok gencin bir polis aracını yağmaladığı anlar yansıyor. (AA)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.