Sayfa yolu
Polis çekildi, Özel gitti: CHP'nin 'eski' İl Başkanlığı'nın ilk konukları Özgür Çelik ve DEM Parti
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 11.09.2025 , 17:42 Güncelleme Tarihi: 11.09.2025 , 17:43
CHP'nin iki yıl önce düzenlenen İstanbul Kongresi'ni "geçersiz" sayan mahkeme kararı üzerine partinin il başkanlığı pazar gecesi polis ablukasına alınmıştı.
Parti üyelerinin tepkilerine rağmen kayyım heyetini il başkanlığına sokan binlerce polis 5 gündür bina ve çevresinden ayrılmıyordu.
Sözcü'nün haberine göre, bugün öğle saatlerinde bina önündeki polis ablukası kaldırıldı. Eş zamanlı olarak kayyım heyetindeki iki isim il başkanlığı binasından ayrıldı.
Tekin: Görevimizin başındayız
Bu hamlenin, Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin CHP İstanbul İl Kongresi'nin iptali davasını esastan reddetmesinin hemen ardından yaşanması dikkat çekti.
Karar, kayyım yönetimine son vermese de davaya itiraz süreçlerinde CHP Genel Merkezi'nin elini güçlendirecek bir adım.
Nitekim kayyım heyetinin başındaki Gürsel Tekin, "Biz Çağrı Heyeti olarak görevimizin başındayız" açıklamasında bulundu.
Özel yeni ofisine gitti
Tartışmaların merkezindeki il başkanlığı, CHP Genel Merkezi tarafından Genel Başkan Özgür Özel'in "çalışma ofisi" ilan edilmişti.
Özgür Özel, bugün çalışma ofisine dönüştürülen Sarıyer’deki binaya gitti. Bina girişine “CHP Genel Başkanlık Çalışma Ofisi” tabelası asıldı.
Özel, binadaki odasında mahkemenin görevden aldığı CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, grup başkanvekilleri, MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldi.
'Bu bina, kazanan bir binaya dönüştü'
Özel daha sonra ofisinde DEM Parti Eş Genel Başkanlarını ağırladı.
Kapalı toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Bu sadece bir nezaket ziyareti değil. Hukuksuz, antidemokratik uygulamalara karşı ortak bir irade göstermenin de ziyaretidir" ifadelerini kullandı.
Kayyım uygulamalarının "Türkiyelileştiğini" söyleyen Bakırhan, "Biz halkın iradesine kayyım atanmasına karşıyız. Bu hukuksuzluklar karşısında CHP ile dayanışma içinde olacağız. Halk getirir halk götürür, yargı değil. Bir süreç yürüyor, barış süreci diyoruz. Ama antidemokratik uygulamalarla bu süreç tıkanmaya çalışılıyor. Demokrasi ve barış ayrılmaz bir bütündür" dedi.
Bakırhan'dan sonra söz alan Özgür Özel, "Bu bina, kazanan bir binaya dönüştü. Bu bina, İstanbul'da Adalet ve Kalkınma Partisi karşısında en büyük zaferi kazandı. İstanbul'u kazananın Türkiye'yi kazanacağı gerçeğiyle birlikte bu bina hedef haline geldi" diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren Özel, "Erdoğan diyor ki 'Kimseye sokağı karıştırmasına izin vermeyiz'… Bizim niyetimiz sokağa karıştırmak falan değil, haneye tecavüze mani olmak! Buradaki direnişin hukuktaki ve vicdandaki adı meşru müdafaadır" dedi.
| CHP İstanbul’a kayyım geçersiz mi oldu? Eminağaoğlu anlattı: 'Hayır ama CHP'nin eli çok güçlendi' |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.