PE İstanbul Tekstil İşçileri Dayanışma Ağı üyesi Çınar, koronavirüsten yaşamını yitirdi

Patronların Ensesindeyiz İstanbul Tekstil İşçileri Dayanışma Ağı üyesi Nurettin Çınar, Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. PE Dayanışma Ağı başsağlığı mesajı yayımladı.

PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ

Patronların Ensesindeyiz İstanbul Tekstil İşçileri Dayanışma Ağı üyesi Nurettin Çınar, Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede bu sabah yaşamını yitirdi. Uzun yıllardır çorap işçisi olarak çalışan Nurettin Çınar evli ve iki çocuk babasıydı. 

Patronların Ensesindeyiz İstanbul Tekstil İşçileri Dayanışma Ağı'nın, Nurettin Çınar için yayımladığı başsağlığı mesajında şöyle denildi:

"Fabrikalarda, atölyelerde, koronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmadan çalıştırılan işçilerin hastalanmasına, yaşamını yitirmesine neden olan patronların kâr hırsıdır. Cumhurbaşkanı’nın, bakanların “Evde Kal” çağrısının, bu düzenin çarklarının dönmesini sağlayan emekçiler için olmadığı ortadadır. İşçi kardeşlerimizin birer birer aramızdan ayrılmasının sorumlusu, patronların kârını kollamaktan başka bir şey düşünmeyen siyasi iktidardır.

Tekstil İşçileri Dayanışma Ağı olarak, Nurettin arkadaşımızın ailesine dayanışma duygularımızı iletiyor ve sabır diliyoruz. Tekstil işçilerinin başı sağolsun."