PE Belediye Emekçileri Ağı: Belediye işçileri sizin seçim malzemeniz değildir

Patronların Ensesindeyiz Belediye Emekçileri Ağı, İBB Başkanı İmamoğlu'nun yaptığı ücret zamları açıklamasının, belediye işçilerini bir kez daha siyasi taktiklerin kurbanı haline getirdiğini vurguladı

Haber Merkezi

Patronların Ensesindeyiz (PE) Belediye Emekçileri Ağı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye işçilerine yaptığı zamlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İmamoğlu'nun, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı (TÜİK) enflasyon rakamlarını eleştirirken, aynı kurumun enflasyon rakamlarıyla belediye emekçilerinin ücretlerine yapılacak olan zam oranlarını açıkladığına işaret edildi.

İmamoğlu tarafından yapılan ücret zamları açıklamasının, belediye işçilerini bir kez daha siyasi taktiklerin kurbanı haline getirdiği vurgulanan açıklamada, 2023 yılından itibaren belediye işçilerinin hukuksuz TİS’ler, asgari ücrete itilen ücretler ve düşük maaşlarla mücadele ettiği anımsatıldı.

Seçim vaatleriyle işçilerin haklarının gasp edildiği ve açıkça siyasi çıkarlar için kullanıldığı belirtilen açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye işçilerinin, alenen enflasyon altı rakamlara kurban edildiği ve Türkiye’nin en pahalı şehrinde yaşamaya çalışırken yoksulluk sınırının altına itildiği kaydedildi.

'İşçilere eleştirdiğiniz TÜİK oranlarını mı reva görüyorsunuz?'

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"İBB’ye bağlı bir kurum olan İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 78,48 arttı. İPA verilerine göre İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Kasım ayında 47 bin 493 TL oldu.

O halde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve belediye yönetimine soruyoruz, kendi kurumunuz olan İPA’nın verilerine güvenmiyor musunuz yoksa belediye işçilerine, eleştirdiğiniz TÜİK oranlarını mı reva görüyorsunuz?

İmamoğlu’nun “müjde” olarak açıkladığı 1 maaş ikramiye uygulaması ise sadece memurlara verilecek. Bu, İBB’ye yıllardır hizmet veren 90 bin belediye işçisinin haklarını gasp etmek anlamına gelmektedir. Böyle bir ayrımcılık kabul edilemez!

AKP'nin adayı Murat Kurum'a uyarı

CHP’li Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu işçilerin emeğini gasp etmeye devam ederken AKP’li Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da boş durmuyor. Hayat pahalılığı ve günden güne artan yoksulluktan hiç payları yokmuş, kendi büyükşehir dönemlerinde rekor taşeron sayısına ulaşmamışlar gibi belediye işçilerine dair söz söyleyebiliyor.

Murat Kurum’a sesleniyoruz.

Bu enflasyon sizlerin eseridir. Seçim dönemlerinde bir anda kıymetli olan belediye işçileri sizin yalanlarınıza inanmayacak.

Patronların Ensesindeyiz Belediye Emekçileri Dayanışma Ağı olarak uyarıyoruz, işçiler sizin seçim malzemeniz değildir, belediye emekçileri üzerinden siyaset yapmayı bırakın!"