Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Pakistan'da çatışmalar sürüyor: 5 kişi yaşamını yitirdi

Pakistan'da eski başbakanın tutuklanmasının ardından başlayan protesto ve çatışmalarda 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin yaralandığı ve 1200 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 10.05.2023 , 21:52 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Pakistan’da eski Başbakan Imran Han’ın yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından ülke genelinde sokağa inen binlerce Han destekçisi ile polis arasındaki çatışmalar sürüyor.

Bugün protestolar sürerken, 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 40 kişinin yaralandığı ve 1200 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Pakistan ordusu, silahlı kuvvetlere, güvenlik güçlerine ve kamu mallarına saldırıların sürmesi halinde göstericilere şiddetli misillemeyle karşılık verileceği uyarısında bulundu.

Geo News televizyonundaki habere göre, Hayber Pahtunhva, Belucistan ve Pencap eyalet yönetimlerinin ardından federal hükümet de başkent İslamabad'da güvenliğin sağlanması için silahlı kuvvetleri göreve çağırdı. (AA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.