Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Özelleştirme sürecindeki bazı taşınmazlara ilişkin itirazlar karara bağlandı

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 23.12.2022 , 09:52 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Bazı taşınmazların özelleştirme sürecine yönelik itirazlar karara bağlandı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı, hissesi özelleştirme kapsam ve programında bulunan İstanbul'un Kartal ilçesi Soğanlık Mahallesi'ndeki taşınmazın imar planlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu, imar plan notlarına ilişkin itirazlar kabul edildi. Bu kapsamda söz konusu taşınmaza ticaret-konut alanı ve resmi kurum alanı kullanım kararları getirilmesine yönelik planlara onay verildi.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Bursa'nın Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi'ndeki bazı taşınmazların ticaret-turizm-konut, günübirlik tesis, belediye hizmet alanı, cami, park, trafo ve yol olarak kullanımına ilişkin hazırlanan imar planlarına yönelik itirazlar reddedildi.

Maliye Hazinesinin mülkiyetinde bulunan İstanbul'un Şile ilçesi Çayırbaşı Mahallesi'ndeki taşınmazın gelişme konut alanı, belediye hizmet alanı, park ve yol olarak kullanımı amacıyla hazırlanan imar planı değişikliklerine yapılan itirazların reddi kararlaştırıldı.

Öte yandan, Adana'nın Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi'ndeki bir taşınmazın 140 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Sedat Kılıç'a satılmasına karar verildi. (AA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.