Özel'den sokak çağrısı: 'Kavga etmeye değil, tepki göstermeye davet ediyorum'

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık'ın gözaltına alınmasının ardından belediyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özel, "Kavga etmeye değil, anayasal hakkımızı kullanmaya davet ediyorum" diyerek yurttaşları yapılacak mitinglere davet etti.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ın gözaltına alınmasının ardından bugün CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Özel, "Beylikdüzü büyük bir yürüyüşün ilk adımının atıldığı, büyük bir mücadelenin ilk zaferinin kazanıldığı bir ilçedir. Beylikdüzü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve birinci Cumhurbaşkanı olduğu ülkenin bundan sonraki cumhurbaşkanının ilk adımını attığı ilçedir" dedi.

"Bugün akşam yine Saraçhane'deyim" diyen Özel, "Saraçhane, İstanbulluların Ekrem Başkana emanetidir" ifadelerini kullandı. Özel, yurttaşlara çağrıda bulunarak şöyle konuştu:

"Ekrem başkanı seven herkes, Murat başkanı seven herkes, demokrasiyi seven, ülkesini seven herkesi bu akşam 81 ilde il başkanlarımızın, 21 ilde il belediye başkanlarımızın, 14 büyükşehirde büyükşehir belediye başkanlarımızın katılacağı, hepimizin sokaklara, meydanlara döküleceği şekilde sokağa ve meydana davet ediyorum."

'Kavga etmeye değil, anayasal hakkımızı kullanmaya davet ediyorum'

"Sokağa çağrı sorumsuzluktur" sözlerine yanıt veren Özel, "Yakmaya, yıkmaya değil, kol kola girmeye; kavga etmeye değil, evlatlarımıza sahip çıkmaya; demokratik bir şekilde milyonlar olup sokaklara akmaya, barışçıl gösterilerle demokratik tepkimizi göstermeye ve anayasal hakkımızı kullanmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Özel, "Bu sokakları, meydanları dolduran biz değiliz, sizin hukuksuzluğunuz ve yaptığınız haksızlıklardır" dedi ve "Anayasa'ya rağmen polise kanunsuz emirler veren, yasaklanmayacaklar gösterileri yasaklayan, canım öğrencilerimin karşısına polisi dikenler ve İstanbul'un polisleri yetmeyip Ankara'dan buraya polis getirip 12 saat çalıştırıp onları perişan edenler, CHP Türkiye'nin bütün evlatlarına, öğrencilerine de, işçilerine de, çiftçilerine de, memuruna da, polisine de sahip çıkar" yorumunda bulundu.

'Bariyer çeken varsa polise zarar vermeden yıkın geçin'

Bütün Türkiye'yi bu akşam meydanlara, sokaklara davet eden Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Tek uyarım var. Her türlü tepki haktır. Sakın ha sakın, ne kadar tahrik edilseniz de bazen polise kanunsuz emirler verilse de ne bir polisimize ne de bazı yanımızda olan, içimizde olan ama devlet tarafından ya da bir takım farklı yapılar tarafından sizi haksız göstermek için, devletin içine sızmış bir takım yapıların ya da kötü niyetli algı operatörlerinin yapacağı işlere bizzat siz engel olun. Polise saldırmak değil, elbette hakkımız olan meydana girmek için kanunsuz emir varsa yürür geçeriz. Ama bir tek polisimize, memurumuza, kötü niyetli şekilde saldırma, su atma ya da onu tartaklama o bizim işimiz değil. Ama önümüze kanuna aykırı emirle set çeken, bariyer çeken varsa polise zarar vermeden yıkın geçin."

Özel Saraçhane'de konuştu: 'Kırıp dökmeden, yakıp yıkmadan sokaklar bizimdir'
ozel