Sayfa yolu
Özel'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP bizi eskiye döndürmek isteyenlerden arınacak
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 29.11.2025 , 14:40
CHP’nin "Şimdi iktidar zamanı" sloganıyla düzenlediği 39’uncu Olağan Kurultayı'nın bugün ikinci günü. Bu kurultay CHP'nin bu yılki üçüncü kurultayı.
Kurultayda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sabah gazetesine yaptığı açıklamalara isim vermeden tepki gösterdi. Özel, "Müesses Nizamla mücadeleden dönüş yoktur. Dönüşü olmayan bu yolda korkanlara da yer yoktur. Müesses Nizama işbirlikçi olanlara kara düzenin sesi olanlara, bu örgütlerin vermediği görevleri başka kapılarda arayanlara yer yoktur" dedi.
'CHP bu anlayıştan arınacak'
Halk TV'nin haberine göre Özel şöyle devam etti:
Cumhuriyet Halk Partisi arınacaksa işte bu anlayıştan arınacak. Bizi yüzde 25'e hapsetmek isteyenlerin sokaklardan, meydanlardan koparmak isteyenlerden arınacak. Çünkü bu parti artık seçim gecesi ışıkları erkenden söndüren üyelerinin gözyaşı döktüğü bir parti olmayacak.
CHP arınacaksa bizi eskiye döndürmek isteyenlerden arınacak. Artık Artık kimse bizi yenilgiye alıştırmayacak. Ya müesses nizamın paslı zincirleri bu milleti saracak ya da bu millet bizimle birlikte zincirlerinden kurtulacak.
İmralı eleştirilerine yanıt
"Bu parti kadın kollarının seçim akşamı tülbenti sirkeye basıp başına bağladığı bir parti olmayacak. Bu parti gençlik kollarının ışığı sönmeden kendi evine giremediği, boynu bükük sokakta beklediği, babası ne oldu seçim deyince yere bakan gençlik kollarının partisi olmayacak" diyen Kılıçdaroğlu, İmralı eleştirilerine ise şunları söyledi:
Bugün milletten korkanlar Kürt sorunu demekten de korkanlardır. Birileri bırakın Kürt sorununu Kürtlerin varlığını bile inkar ederken hala Kürtlerin seçtiği belediyelere kayyum atarken, siyasetçileri genel başkanları eş genel başkanları belediye başkanlarını hapislerde tutarken Cumhuriyet Halk Partisi kararlılıkla bu sorunun demokratik yöntemlerle çözümünü savunmuştur.
Biz DEM Parti ile görüştüğümüz için terörist ilan edilirken duruşundan milim sapmayan yeri geldiğinde de Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit yurttaşı olduğunuzu hissedeceksiniz diye vaatte bulunmaktan korkmayan bir partiyiz. Büyük bir Türkiye İttifakı bizim hayalimiz ve idealimizdir.
'Meselenin olmazsa olmaz denilerek İmralı'ya gitmeme noktasına sıkıştırılması doğru değil'
Sorunun demokratik yollardan çözülmesi için Meclis'te komisyon kurma önerisini CHP'nin dile getirdiklerini savunan Özel, "Komisyon 18 toplantı yapmıştır ama hala belediyelere millet iradesinin üstünde atadıkları kayyımlar bulunmaktadır. Hala Kürtlerin belediye meclislerine girmesini suç sayan Kent İttifakı Kent Uzlaşısı adı altında utanç davalarından insanlar hapis yatmaktadır. Hala seçilmiş siyasetçiler hapistedir. Hala Anayasa Mahkemesi kararları, AİHM kararları uygulanmamaktadır. Bunlar çözülmeden tüm meselenin olmazsa olmaz denilerek İmralı'ya gitmeme noktasına sıkıştırılması doğru olmamıştır" diye konuştu.
Özel, "Siyaset dayatmalarla değil milletin rızasını alarak yapılır. O yüzden partimizin aldığı karar yıkıcı değil yapıcıdır. Çünkü menzil barışsa istikamet samimiyettir. Meclise sunduğumuz 29 maddelik çözüm önerilerimizin meydanlarda ve komisyonda savunmaya devam edeceğiz" dedi.
CHP kurultayında Erdoğan videosu izletildi, AKP heyeti salonu terk etti
T24'ten Ceren Bayar'ın haberine göre, CHP kurultayının davetlileri arasında AKP’den Mustafa Elitaş ve beraberindeki heyet de vardı.
Salonda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hikâyesiyle ilgili eleştirel bir video izletildi, izleyiciler ise yuhaladı.
AKP'li Elitaş ve beraberindeki heyet, salonu terk etti.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.