Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Özel’den Erdoğan’a ‘deprem’ yanıtı: ‘Cevabı Adıyamanlılar sandıkta verdi’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman’daki “Deprem Şehitliği” temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iktidarın "CHP depremde yoktu" eleştirilerine yanıt vererek partisinin bölgeye yaptığı yardımları verilerle paylaştı ve "Hizmette yarışmayı doğru buluyoruz" dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 05.02.2026 , 12:16

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Adıyaman'da yapılacak "Deprem Şehitliği" temel atma törenine katıldı.

Tören öncesi konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, "Biz burda 6 Şubat'ta yitirdiğimiz bütün deprem şehitlerimizin hatıralarını, miraslarını sonsuza kadar yaşatmak adına İBB ile ortak bir projeyi bugün sizin teşrifinizle temelini atıp hayata geçireceğiz" dedi.

Temel atma töreninin ardından konuşan Özel, "Mazeretsiz bir iktidarın yakalandığı bir depremde maalesef hazırlığı berbattı" dedi. Devamında şunları söyledi:

“Şunu söyleyeyim. Adıyaman’da o gün gelip bir çakıl taşını kaldırandan Allah razı olsun. Adıyaman’da bugün bir temel kazandan ya da bitmiş apartmanın çatısına bir kiremit koyandan Allah razı olsun. Bunun adı AK Partili de olsa, MHP’li de olsa, DEM’li de olsa ondan razı olsun. Hangi görüşten olursa olsun. Biz Adıyaman’a geldiğimizde her partiyi burada gördük. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni o gün görüp ki birinci kanıtı şudur; Adıyaman gibi bir şehirde o gün CHP’nin milletvekili bir mutabakatla belediye başkan adayı olup, bu kadar güçlü seçiliyorsa zaten CHP’nin o gün orada olduğunun birinci ispatı budur. Cismi budur yani. O yüzden şunu görmek gerekiyor. Adıyaman bugün ayağa kalsın diye büyük bir emek ve büyük bir gayret sarf ediliyor. Geçtiğimiz dönemde de çok önemli işler burada yapmıştık. Maalesef Sayın Erdoğan tuttu ve dedi ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi hiç yoktu. Hiç gelmedi. Taş üstüne taş koymadı’ dedi. Kardeşim diyor, ‘Buradaydı, hepsi buradaydı. Abdurrahman Başkan buradaydı’ diye. Cumhuriyet Halk Partisi sadece Adıyaman‘a 873 araçla gelmiş. Bin 818 personeli çalışmış burada belediyelerimizin. 834 TIR Adıyaman‘a ulaştırmışız. 10 mobil mutfak kurmuşuz, 10 ikram aracı, 343 bin battaniye, 31 bin ısıtıcı dağıtmışız. 2 bin 600 de çadır dağıtmışız. Bunları görüp de karar veren, bilen Adıyaman ama Sayın Erdoğan ‘CHP yoktu. Depremde neredeydiniz?’ diyor. ‘Fotoğraf çektirip gittiniz’ diyor. Vallahi biz depreme geldik, burada kaldık. Fotoğraf diye de belediye başkanı olarak bu arkadaşımızın fotoğrafını Adıyamanlılara emanet ettik. Onlar da onu seçtiler. Hepinizden Allah razı olsun.

’Siyasi polemiği değil hizmette yarışmayı doğru buluyoruz’

Kavga yapmıyor burada, hizmet yapıyor. Biz, deprem bölgesindeki illerin özel durumunu görüyoruz, orada siyasi rekabet, siyasi polemik yerine hizmette rekabeti, yaraları sarmada yarışmayı doğru buluyoruz. O yüzden de meseleye hep bu tarafından bakıyoruz. Şimdi tabii kıramayacağız biri var burada, kardeşimiz. Onu kıramayanlar burada. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı bugün burada. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu‘na vekaleten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Nuri Aslan burada. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Candan Yüceer burada. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Nuri Çavuşoğlu burada. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz burada ve Zeydan Karalar‘ın selamları ile burada. Çok sayıda milletvekilimizle ve çok sayıda belediye başkanımızla buradayız.”

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.