Otobüse binerken düşen engelli yurttaş belediyeden şikayetçi oldu

Elazığ’da belediye otobüsüne binerken otobüsün hareket etmesi sonucu düşen engelli yurttaş savcılığa giderek şikayetçi oldu.

Haber Merkezi

Elazığ’da 11 sene önce geçirdiği ameliyatın ardından hayatına yürüteçle devam eden 29 yaşındaki Güllüşah Ekici, 16 Şubat’ta belediye otobüsüne binerken otobüsün hareket etmesi sonucu arka üstü düştü.

Ekici çevredeki yurttaşların yardımıyla otobüse bindiğini ve bir süre sonra gelen belediye görevlilerince hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Olay yerinde cep telefonunu ve kulaklığını düşüren Ekici daha sonra cep telefonunun bulunarak kendisine verildiğini ancak telefonunun çalışmaz halde olduğunu öne sürdü.

Hastanedeki tedavisinin ardından ailesiyle eve gittiğini, belediyeden zararının karşılanmasını talep etmesine karşın yanıt alamadığını söyleyen Ekici, 15 Mart tarihinde savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

Ekici dilekçesinde düşmesine neden olan otobüs sürücüsünden ve zararını karşılamayan belediye yetkililerinden şikayetçi oldu.

Konuya ilişkin ulaştığımız Elazığ Belediyesi yetkilisi ise Ekici’nin cep telefonunun çalışır vaziyette kendisine teslim edildiğini, sürücü hakkında şikayetçi olmayı ise kendisinin istemediğini öne sürdü.

soL’a konuşan Ekici engellilerin bu gibi sorunlar nedeniyle evlerinden çıkmamaya zorlandığını dile getirerek psikoloji okumak amacıyla üniversiteye hazırlandığını, bu olayın hayalini gerçekleştirmesinin önüne bir engel daha çıkardığını söyledi.