Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Öldürülen gazeteci Hakan Tosun son yolculuğuna uğurlandı: 'Gazeteci cinayetleri politiktir'

Esenyurt’ta uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hakan Tosun, son yolculuğuna uğurlandı. Yüzlerce kişi Tosun için Nurtepe Metro’dan cemevine yürüdü.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 16.10.2025 , 14:28 Güncelleme Tarihi: 16.10.2025 , 19:32

İstanbul Esenyurt’ta dövülerek öldürülen gazeteci Hakan Tosun, son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce kişi Hakan Tosun'un cenazesi için saat 13.00'te Nurtepe Metro meydanında buluştu. Kitle, buradan Nurtepe Cemevi'ne doğru yürüdü.

Yürüyüşte, "Hakan Tosun'a ne oldu?", "Gazeteci cinayetleri politiktir" ve "Hakan Tosun için adalet" pankartları taşındı.

Yürüyüşte, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz", "Hakan için adalet doğa için adalet", "Katiller bulunsun, hesap sorulsun", "Hakan'ın hesabı sorulacak", "Doğayı, Hakan'ı katledenler aynı"  ve "Sokaklarda katil istemiyoruz" sloganları atıldı.

Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü de Tosun’u uğurlamak için Nurtepe’deki buluşmaya katıldı. İl örgütü tarafından yapılan açıklamada, "Sokakları suç makinelerine, çetelere bırakan, yaşam güvenliğimizi yok sayan bu düzenden sorulacak hesabımız var" denildi.

Cemevindeki törenin ardından cenaze Ayazağa Mezarlığı'na defnedildi.

Ne olmuştu?

11 Ekim'den beri kendisinden haber alınamayan gazeteci Hakan Tosun'un ailesinin, yaşam savunucularının ve gazetecilerin uğraşları sonucu Esenyurt'ta uğradığı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavi altında olduğu öğrenilmişti.

Tosun’un, üzerinden kimlik çıkmadığı için bilinci kapalı şekilde hastaneye getirildiği ancak kaydı bulunmadığı için ailesine ulaşılamadığı belirtildi. Darp edilmekten ağır yaralı ve cüzdanı da çalınmış bir halde yol kenarında bulunan gazeteci Hakan Tosun'un 13 Ekim Pazartesi günü beyin ölümü gerçekleşmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tosun'un ölümüne ilişkin 2 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Gözaltına alınan 18 ve 24 yaşlarındaki iki kişi daha sonra tutuklanmıştı.

Tosun'un avukatı Onur Cingil ise olay yerine gidip mahalle sakinleri ve esnafla görüşen gazeteci Umut Taştan'ın da fail yakınları tarafından tehdit edildiğini duyurmuştu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.