Okuyan: TKP’nin adayları halk için halkla beraber çalışacak

TKP Yalova Subaşı, İzmir Çeşme, Aydın Kuşadası, Denizli Bozkurt, Manisa Salihli ve Antalya'da adaylarını tanıttı. TKP Genel Sekreteri "Halkımızın haklı olanın etrafında kenetlenmesi gerekiyor" dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkanı adaylarını duyurmaya devam ediyor. Bugün yapılan etkinliklerle Yalova’nın Subaşı beldesi, İzmir’in Çeşme ilçesi, Aydın’ın Kuşadası ilçesi, Denizli’nin Bozkurt ilçesi, Manisa'nın Salihli ilçesiyle Antalya ve ilçelerinin belediye başkanı adayları tanıtıldı. 

Yalova’nın Subaşı ilçesinde yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün Hatay’da yaptığı itiraf niteliğindeki konuşmaya değinerek “Erdoğan’ın konuşması yarım doğrudur” dedi.

'Adıyaman AKP’nin kalesidir oraları da gördük'

"Ortada bir vicdansızlık var" diyen Okuyan, konuşmasına şöyle devam etti: “Silme AKP’nin oy aldığı yerler de yerle bir oldu ve oralara da yardım gitmedi. Adıyaman AKP’nin kalesidir oraları da gördük. Ortada siyasi nedenlerle hizmet götürmeme durumu mutlaka vardır ama mesele tek başına bu değil ülkemizde siyasi iktidar da muhalefet de halkın derdini düşünmüyor."

"Komünistlerin sözünün haklı ve doğru olduğuna dair kimsenin itirazı kalmadı" diyen Okuyan şu ifadeleri kullandı:

“Ama TKP’nin haklı olması hiçbir şeyi çözmüyor. Halkımızın haklı olanın etrafında kenetlenmesi gerekiyor. Yerel seçime giderken bizim başkan adayımız her şeyi düzeltecek demiyoruz. Şu sözü veriyoruz: TKP’nin adayları halk için halkla beraber çalışacak." 

'İki belediye de bize aynı filmi seyrettirdi'

Ardından söz alan TKP Subaşı Belediye Başkanı Adayı Şenol Fışkın “20 yıldır Subaşı’da yaşıyorum. AKP ve CHP Belediye yönetimlerini gördüm. İki belediye de bize aynı filmi seyrettirdi. Demek ki bunların çizgisi bir. Ben seçilirsem yapacağım çalışmaların altında partimin, TKP’nin imzası olacak.” dedi.

TKP Yalova Subaşı'da aday tanıtım toplantısı düzenledi.

'Çeşme'de denize girilecek her köşe sermayeye peşkeş çekilmiş durumda'

Çeşme’de konuşan TKP MK üyesi Savaş Sarı “AKP’nin yeniden ve yeniden iktidar olmasının asli gerekçesi AKP’nin temsil etmiş olduğu siyasi rol. O rolün içinde gericilik, piyasacılık, uluslararası sermaye ile işbirliği çok belirgin olan üç temel özellik” dedi.

TKP "rantın değil emekçinin Çeşme'si" için yola çıktı.

Ardından söz alan TKP Çeşme Belediye Başkanı Adayı Enver Yaser Küçülgil “Yol yok, toprak yok, tarım arazisi yok, su yok, denize daha ayağını sokmadan para ödemeye başlıyorsun. Denizler hani halkın malıydı? Bu ne ikiyüzlülüktür. Çeşme’de denize girilecek her köşe sermayeye peşkeş çekilmiş. Bu bir ahlak sorunudur” diyerek halkın çıkarları için “komünist belediyecilik” çağrısını bir kez daha yineledi. 

'Kuşadası halkı hızla yoksullaşıyor'

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleşen buluşmada konuşan TKP MYK üyesi Çağlar Özkan “Biz bu siyaset tarzına mahkum değiliz. Bunlara ikna olduğumuzda Hatay’a Lütfü Savaş’ı, İstanbul’a Murat Kurum’u reva görüyorlar. 6 Şubat’ın iki sorumlusu… Ne önemi var birinin muhalefette öbürünün iktidarda olmasının?” dedi. 

TKP Kuşadası Belediye Başkanı Adayı Tosuner: Kuşadası halkı hızla yoksullaşıyor.

Ardından söz alan TKP Kuşadası Belediye Başkanı Adayı Veli Tosuner “Kuşadası halkı hızla yoksullaşıyor. Hak ettiği değeri göremiyor. Siyaset-rant-müteahhit ilişkisi şehri teslim almış durumda. Halkın ucuz çay içme, denize girme hakkı yok. Bu düzeni kabul etmiyoruz. Değiştirmeye geliyoruz" dedi. Etkinlik ressam İrfan Ertel’in müzik dinletisiyle sona erdi. 

'Bozkurt'ta komünist belediyecilik için yola çıktık'

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde Serdar Yücel’in belediye başkan adaylığı seçim bürosu açılışıyla ilan edildi. Etkinlikte söz alan Yücel “Bozkurt’ta komünist belediyecilik için yola çıktık. Bizi yalnız bırakmayan, dost dernek ve kuruluşlara, en çok da Bozkurt halkına teşekkür ederiz” dedi.

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde Serdar Yücel’in belediye başkan adaylığı seçim bürosu açılışıyla ilan edildi.

Antalya'da rantın değil halkın adayları

Antalya’da gerçekleşen etkinlikte söz alan TKP Antalya İl Başkanı Erhan Altınkaynak “Yurttaşlar yerel seçimlerde de seçeneksiz değil bir emekçi cehennemine çevirilen Antalya’da rantın değil halkın adayları vardır” diyerek belediye başkanı adaylarını tanıttı.

'Antalya’da rantın değil halkın adayları vardır' diyen TKP adaylarını tanıttı.

TKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nazlı Ece Demirağ olurken, Kepez Belediye Başkanı Adayı Ozan Kapar, Konyaaltı Belediye Başkanı Adayı Mümtaz Aktaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Adayı Hatice Kıral Gürkan, Manavgat Belediye Başkanı Adayı Elifiye Narin, Alanya Belediye Başkanı Adayı Canel Durak oldu.

Manisa Salihli'de 'komünist belediyecilik' çağrısı

TKP Manisa Salihli ilçesi belediye başkan adayını ve belediye meclis üyesi adaylarını buluşmayla tanıttı.

TKP Salihli Belediye Başkan adayı Murat Yeşil "Bugün bize oyları bölmeyin diyenler rant, yandaş kayırma ve belediyeleri başı tutulması gereken kâr muslukları olarak görmektedir. O yüzden oylarımızı devletçi, planlı, ranta ve ihaleciliğe kapalı, komünist belediyecilik için bölelim çağrısında bulunuyorum" dedi. 

İlçede binlerce dönüm tarıma elverişli arazinin ve jeotermal enerji kaynaklarının MHP'li belediye eliyle şirketlere peşkeş çekildiğini belirten Yeşil "Belediye meclislerine gönderilecek her komünist aday, meclislerde ranta, yolsuzluklara, belediye kaynaklarının yağmalanmasına karşı halkın çıkarlarının savunucusu olacaktır" diye konuştu. Etkinlik belediye meclis üyesi adayların tanıtımıyla son buldu. 

TKP Manisa Salihli ilçesi belediye başkan adayını ve belediye meclis üyesi adaylarını buluşmayla tanıttı

TKP Kağıthane’de seçim çalışmalarına başladı

Öte yandan İstanbul'da 3 Şubat'ta "Emekçilerin Kağıthanesi için geliyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen buluşmada Kağıthane adayını açıklayan TKP bugün seçim çalışmalarına başladı. Tiyatrocu Ali Gezer, TKP Kağıthane Belediye Başkanı adayı olarak Talatpaşa Caddesi'nde halk ve esnafla buluştu.

Seçim çalışmalarına ilişkin görüşlerini paylaşan Ali Gezer, şu ifadeleri kullandı: "Bugün halkımızın yoğun ilgisiyle ilk çalışmamızı tamamladık. Kağıthane, müteahhitlerin, çetelerin ve hırsızların rant kapısı olmaktan çıkacak. Emekçilerin, gençlerin ve kadınların güvenle yaşayabileceği bir ilçeye dönüşecek. Bugün yaptığımız çalışmayla inancımız daha da arttı. Rantçılar kaybedecek, emekçiler kazanacak."

TKP Kağıthane Belediye Başkanı adayı Ali Gezer: Rantçılar kaybedecek, emekçiler kazanacak.