Okula ihaleyle gelen yemek öğretmenlere satılıyor

Manavgat’ta devlete ait bir özel eğitim okulunda öğrenciler için okula ihaleyle alınan yemek için öğretmenlerden para toplandığı öne sürüldü.

Burcu Günüşen

Devlet okullarında öğrenciler için bir öğün ücretsiz yemek talebi halen karşılanmazken, öğretmenler de kamu emekçileri arasında öğle yemeği hakkı verilmeyen tek grup olmaya devam ediyor.

Ancak zihinsel ve bedensel engeli olan çocuklar için devlete ait bazı özel eğitim kurumlarında açılan ihalelerle öğrenciler için yemek alımı yapılabiliyor.

soL’un edindiği bilgiye göre bu ihalelerden biri Antalya’nın Manavgat ilçesinde Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim İlk, Orta ve Meslek Okulu’nda yapıldı.

Okulun yaklaşık 135 öğrencisi için ihaleyle bir şirketten alınan öğle yemeği için okul yönetiminin öğretmenlerden ayrıca para topladığı iddia edildi.

soL’un edindiği bilgiye göre ihale bir yemek şirketinden 135 öğrenci için yapıldı. Öğretmenlerin öğle yemeği ise ihaleye dahil edilmedi. 

Ancak uygulamada okula gelen yemekten öğretmenler de öğle yemeklerini yiyor ve bunun karşılığında okul idaresine yakın olduğu belirtilen bir öğretmenin banka hesabına günlük 25 TL ücret yatırıyor.

Okul yönetiminin devletin ihaleyle aldığı yemekten kayıtdışı bir gelir elde etmesi tepki çekerken, elde edilen gelirin ne için kullanıldığıysa bilinmiyor.