Öğrencilere ceza gibi yemekhane zammı: İkinci kez yemek alınca ücret katlanıyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi yemekhanesine yapılan zam tepkilere neden oldu. Dönem başındaki yemek ücreti dört katına çıkarken, bir öğrenci ikinci kez yemek almak isterse de fiyat katlanıyor.

Sevda Çiçek

Yemek ücretlerini 5 liradan 10 liraya yükselterek döneme başlayan Kayseri Erciyes Üniversitesi yemekhanesine 11 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeniden zam yapıldı.

Dönem içerisinde ikinci kez zam yapan yönetimin zam oranlarını da sabit tutarak yeniden yüzde 100 zam yapması dönem başındaki yemek ücretinin dört katına çıkmasına neden oldu. Aynı öğünden birinci geçiş hakkı 10 lira iken 20 lira olurken ikinci geçiş hakkı ise 30 lira yerine 60 lira olduğu belirtildi. Bir öğrenci ikinci kez yemek almak istediğinde ya da giriş kartını unutan bir arkadaşı yerine yemek alacağı zaman bu tutar 20 lira yerine 60 lira oldu.

Yemekler doyurucu değil, son kullanma tarihi geçmek üzereyken servis ediliyor

Öğrenciler yemek kalitesinin ve doyuruculuğunun da her geçen gün azalttığını belirtiyor. 

Yemeklerin yanında verilen hazır tatlıların son kullanma tarihlerinin de çoğu zaman birkaç gün kala servis edildiğini söylüyor.

Öğrenciler ayrıca yemekhane kalabalık olduğu günlerde yemeklerin bittiğini, verilen paranın karşılığını alamadıklarını, uzun süre sırada beklemek zorunda kaldıklarını anlatıyor. Yönetimi adım atmaya çağıran öğrenciler fiyat artışı sürerken hizmet kalitesinde bir değişiklik olmadığını da ekliyor.

Yemekhane ilanı