Okmeydanı'nda evleri yıkılmak istenen yurttaşlar: Benim güvendiğim devlet beni sattı

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'nde yaşayan ve zorla evlerinden çıkarılmaya çalışılan yurttaşlar sabaha kadar nöbette: 'Bizden onay almadan evlerimizi barklarımızı yıkıyorlar!'

soL - İstanbul

İstanbul'da AKP’li Beyoğlu Belediyesi'nin Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde planlanan kentsel dönüşüm projesi nedeniyle yurttaşların zorla tahliyesi sürüyor.

Evlerinden çıkarılmaya çalışılan elektrik, su ve doğalgaz tesisatları sökülen yurttaşlar polis ablukası altında mahallelerinde günlerdir gece gündüz nöbet tutuyor.

'Engelli çocuğumla sabaha kadar sokakta oturdum'

Bir yurttaş, "Benim güvendiğim devlet beni sattı. Engelli çocuğumla sabaha kadar sokakta oturdum. Suyum, elektriğim yok. Yemek, içmek yok. Her yerde yayınlayın. Belediye, Ali Haydar Yıldız benim hakkımı aldı" diye haykırdı.

Mahalleli başka bir kadınsa, "Uykularımızı zehir ettiler. Kılıçdaroğlu da görsün, HDP'si de, o da bu da görsün. Orada oturmasınlar buraya gelsinler. Bu burada kalmayacak. Bizden onay almadan evlerimizi barklarımızı yıkıyorlar. Burayı, adayı dağıtabilmek için imza aldılar" dedi.

BEDAŞ işçileri elektriği kesmeyi reddetti, başka şirketin taşeron işçileri gönderildi

Öte yandan mahalleye gelen BEDAŞ işçileri "kesmeyin" diye direnen mahalleli karşısında işlem yapmayıp gitti. Onların yerine "Hiper" isimli şirketin taşeron işçileri bölgeye getirilirken bu kez de sayaçlar kapı kapı sökülmeye başlandı.

Mahalleli sesini daha yüksek sesle duyurmak için 10 Haziran Cuma günü saat 15.00’te Beyoğlu Belediye binası önünde buluşacak.

Cihaza bağlı mamayla beslenen 90 yaşındaki yatalak bir hastanın elektriği kesildi!

'Zorla dönüşüm istemiyoruz!'

Emekli bir yurttaş: Bize önce ev verin, kiraya nasıl çıkayım?

'Benim güvendiğim devlet beni sattı'

'Bizden onay almadan evlerimizi barklarımızı yıkıyorlar'

Fetihtepe Mahallesi'nde yurttaşların zorla tahliyesi sürüyor

Fenalaşan bir yurttaş için gelen ambulans mahalleye alınmadı

'Benim çocuğum astım hastası, hava almazsa yaşayamaz'

'Haydar Ali halka hesap verecek!'

'Ben üç beş senedir bulaşık makinesinin ne demek olduğunu öğrendim, çamaşırlarımı da elimde yıkarım, gitmeyeceğim kardeşim! Doğalgazlı evde yaşıyorum, ödeyemedim, 5 senedir soba yakıyorum, gitmeyeceğim!'

Yurttaşlar AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı'na seslendi: Evimizi yıkanın villasını yıkarız!

Yurttaşlar akşam saatlerinde camlara ve balkonlara çıkıp tencere-tava çalmaya başladı