Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Nilüfer Belediyesi'ne yönelik iddianame kabul edildi: Belediye Başkanı 'örgüt lideri' olarak tanımlandı

Nilüfer Belediyesi'ne yönelik "rüşvet ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. Dönemin Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, iddianamede "örgüt lideri" olarak yer aldı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 15.02.2026 , 12:30

Bursa'da Nilüfer Belediyesi'ne yönelik "rüşvet ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında hazırlanan 214 sayfalık iddianame, Bursa 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Sabah'tan Muharrem Doğantez'in haberine göre iddianamede dönemin Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem "örgüt lideri", eski İmar ve Şehircilik Müdürü Ayşegül Erkol ile Proanaliz Yapı Denetim yetkilisi Tamer İşler ise "örgüt yöneticisi" olarak yer aldı.

Davada, aralarında dönemin Turgay Erdem'in de bulunduğu 15'i tutuklu 21 sanık yargılanıyor.

İddianamede, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Yönetme, Rüşvet ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığını Aklama" suçlamaları yöneltildi. 

Dosyada, müteahhitlerden rüşvetin Erkol ve İşler üzerinden alındığı, İşler'in evinde dolar ve TL cinsinden 5 milyonu aşkın para ele geçirildiği belirtildi. 

17 Eylül 2024'te WhatsApp üzerinden gönderilen ve imar ruhsatlarına ilişkin ifadeler içeren 1 saatlik ses kaydının ise bilirkişi incelemesi sürdüğü aktarıldı.

Ne olmuştu?

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı Erdem ile 21 kişi hakkında "rüşvet, suç işleme amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması" şüphesiyle geçtiğimiz yıl soruşturma başlatılmıştı.

Ardından Turgay Erdem ile 21 kişi hakkında "rüşvet ve suç örgütü kurma" gibi suçlardan gözaltı kararı verilmiş ve 15 kişi tutuklanmıştı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.