Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Nijer'deki askeri cunta yeni başbakan atadı

Nijer'de yönetime el koyan askeri cunta, başbakanlık görevine 2002'den 2010'a kadar Finans Bakanlığı yapmış olan Lamine Zeine'yi getirdi.

dış haberler

Yayın Tarihi: 08.08.2023 , 10:12 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Nijer'de 26 Temmuz'da yönetime el koyan askeri cunta başbakanlık görevine Lamine Zeine'yi getirdi.

Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) Sözcüsü Albay Amadou Abdramane tarafından okunan bildiride, Zeine'nin, CNSP lideri General Abdurrahmane Tchiani tarafından başbakan olarak atandığı duyuruldu.

58 yaşındaki Zeine, 2002'den 2010'a kadar Finans Bakanlığı yapmıştı. Zeine, son olarak Afrika Kalkınma Bankası'nın Çad temsilcisi olarak görev yapıyordu. (AA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.