Breadcrumb
New York’ta tersanede patlama: 1 kişi öldü, çoğu itfaiyeci 36 yaralı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 23.05.2026 , 09:35

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
ABD'de New York İtfaiyesi'nden yapılan açıklamada, Staten Island bölgesindeki bir tersanede çıkan yangını söndürme çalışmaları sırasında patlama yaşandığı belirtildi.
Açıklamada, yangın ve patlama nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken, çoğu itfaiyeci 36 kişinin yaralandığı, bunlardan üçünün durumunun ciddi olduğu kaydedildi.
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Bu, karmaşık ve hızla gelişen bir acil durumdu" ifadesini kullandı.
Olay yerinde 200’den fazla itfaiye ve sağlık görevlisinin bulunduğu belirtilen açıklamada, yangın ve patlamanın nedeninin araştırıldığı aktarıldı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.