Necati Şaşmaz'ın boşanma davasında 'tarikat' detayı

Necati Şaşmaz ile Nagehan Şaşmaz çiftinin boşanma davası sonuçlanırken, Nagehan Şaşmaz'ın çocuklarının tarikat merkezine götürülmemesine yönelik talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Haber Merkezi

Oyuncu Necati Şaşmaz ile Nagehan Şaşmaz’ın karşılıklı açtıkları boşanma davasında mahkeme tarafları "eşit kusurlu" bularak boşanmalarına karar verdi.

Necati Şaşmaz 2019 yılının şubat ayında eşine 10 milyon TL tazminat ve iki çocuğunun velayeti talebiyle boşanma davası açmış, Nagehan Şaşmaz ise psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddet gördüğünü belirterek 20 milyon TL tazminat, çocukların velayeti ve iki oğlu için toplam 60 bin TL aylık nafaka talebinde bulunarak karşı boşanma davası açmıştı.

Mahkeme önceki gün çiftin boşanmasına karar verirken, iki tarafı da "eşit kusurlu" saydı, tazminat taleplerini reddetti.

'Çocukları tarikat merkezine götürmesin'

Öte yandan mahkemenin verdiği boşanma kararındaki dikkat çeken detay ise "tarikat" konusu oldu.

Necati Şaşmaz'ın çocuklarını tarikat merkezine götürmemesini isteyen Nagehan Şaşmaz'ın talebi, yargılanmanın esasına yönelik olmadığı iddiasıyla reddedildi.

Kadiri tarikatının törenlerinde fotoğrafları ortaya çıkmıştı

Necati Şaşmaz'ın Kadiri tarikatı müridi olduğuna ilişkin daha önce çok sayıda haber ve fotoğraf gündeme gelmişti.

Tarikatın törenlerine katıldığını gösteren fotoğrafları da ortaya çıkan Şaşmaz'ın evliliği öncesinde, "Babası Polat'a müridinin kızını aldı!" haberleri çıkmış, haberde, "Necati Şaşmaz’ın babası Elazığ-Harput merkezli Kadiri Tarikatı’nın şu anki şeyhi olan baba Abdulkadir Şaşmaz yıllardır görüştüğü müritlerinden olan Ahmet Kaşıkçı’nın kızı Nagehan’ı oğluna uygun gördü" denilmiş, ikili arasında 21 yaş fark olduğu ifade edilmişti.