'Ne yani? Buzdolabının fişini mi çekelim?'

Boyun Eğme'nin bugünkü sayısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Zam yaparlarsa gerekirse kademeli olarak tüketimi durdurmaya çağıracağız halkımızı' sözlerini manşete taşıyarak eleştirdi.

Haber Merkezi

Bolu Abant'ta partisinin TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda dün konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer zam yaparlarsa gerekirse kademeli olarak tüketimi durdurmaya çağıracağız halkımızı" dedi.

Günlük gazete Boyun Eğme'nin bugünkü sayısında Kılıçdaroğlu'nun sözleri manşete taşınarak eleştirildi.

"Enerji dağıtım şirketleri artan maliyetleri bahane ederek tarifeye yeni zam yapılmasını istedi. Şirketlerin hesabı kârlarından kuruş fedakârlık etmeden her türlü maliyeti halkın sırtına yıkmak. AKP, şirketlerin isteğini yerine getirme derdinde.

Ana muhalefetten ise pes dedirten bir öneri geldi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, halkı elektrik tüketimini durdurmaya çağıracaklarını açıkladı! Yok, yanlış duymadınız! Zamma karşı mücadele için muhalefetin önerisi halkın elektrik tüketmemesi…

Ne ilginç değil mi? 2020 yılında tam 3 milyon 768 bin abonenin elektriği, faturasını zamanında ödeyemediği için kesildi. Yani halkın bir bölümü zaten borcunu ödeyemediği için elektrik tüketemiyor. Ev ahalisi evde, esnaf dükkânda elektriği uzunca süredir kısıtlı kullanıyor. Daha az lamba yakıyor, gereksiz her şeyi kapatıyor. Şimdi de buzdolabının fişini mi
çekelim?"

Boyun Eğme'ye görsele tıklayarak ulaşabilirsiniz