Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

NATO için Çankaya'daki çöp konteynerlerini de kaldırıyorlar: '21.00'den sonra binanın önüne bırakın'

7-8 Temmuz'da Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi için 44 ayrı bölgesinde temizlik ve çöp toplama sistemi geçici olarak yeniden düzendi. "Güvenlik önlemleri" gerekçesiyle bu geceden 12 Temmuz'a kadar kimi sokak ve caddelerdeki çöp konteynerlerinin kaldırılacağı duyuruldu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 29.06.2026 , 16:58

Protokol güzergahlarında yol onarım çalışmalarına giriştiler, gecekonduların önüne setler çektiler, parkları yurttaşlara kapatmaya yeltendiler...

7-8 Temmuz'da Ankara'da yapılacak NATO Zirvesi için şehirde adeta OHAL ilan edilirken, bunlar atılan onursuz adımlardan yalnızca birkaçı.

Şimdi de zirve için Çankaya’nın 44 ayrı bölgesinde temizlik ve çöp toplama sistemi geçici olarak yeniden düzendi.

Güvenlik önlemleri gerekçe gösterilerek kapatılacak güzergâhlardaki çöp konteynerlerinin bu geceden itibaren itibaren geçici olarak kaldırılacağı veya uygun noktalara taşınacağı duyuruldu. Uygulamanın 12 Temmuz'a kadar süreceği belirtildi.

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Konteynerlerin kaldırıldığı bölgelerde vatandaşlar çöplerini saat 21.00'den önce dışarı çıkaramayacak. Konteynerlerin kaldırıldığı bölgelerde Çankayalılar, çöplerini, suyu süzülmüş ve ağzı sıkıca bağlanmış poşetler içerisinde bina önüne bırakması yeterli olacak" ifadelerine yer verildi.

Belediyenin temizlik ekiplerinin kapalı bölgelerde, 21.00-04.00 ile 05.00-14.00 saatleri arasında çöp toplama hizmetini sürdüreceği aktarıldı.

Öte yandan NATO Zirvesi süresince Çankaya genelinde dal, budak, moloz, eski mobilya, koltuk, kanepe ve benzeri hacimli atıkların çöpe çıkarılmaması gerektiği duyuruldu.

Temizlik ve çöp toplama sisteminin geçici olarak değişeceği bölgeler şöyle sıralandı:

  1. Esat Caddesi
  2. Mevlânâ Bulvarı 
  3. İnönü Bulvarı
  4. Atatürk Bulvarı
  5. Dumlupınar Bulvarı
  6. Söğütözü Caddesi
  7. İhsan Doğramacı Bulvarı
  8. Cinnah Caddesi
  9. Simon Bolivar Caddesi
  10. Çankaya Caddesi
  11. Rabindranath Tagore Caddesi
  12. Bahriye Üçok Caddesi
  13. John F. Kennedy Caddesi
  14. Kişinev Caddesi
  15. Jose Marti Caddesi
  16. Arjantin Caddesi
  17. İran Caddesi
  18. Polonya Caddesi
  19. Tahran Caddesi
  20. Billur Sokak
  21. Boğaz Sokak
  22. Bülten Sokak
  23. Gülözü Sokak
  24. Güniz Sokak
  25. Şehit Ömer Haluk Sipahioğlu Sokak
  26. 720 Sokak
  27. 721 Sokak
  28. Ufuk Üniversitesi Caddesi
  29. 1443 Sokak
  30. 1452 Sokak
  31. 1377 Sokak
  32. 1380 Sokak
  33. 1381 Sokak
  34. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi
  35. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi
  36. 2453 Sokak

Önlem alınacak oteller ve çevresi ise şöyle:

  1. Bilkent Hotel - Üniversiteler Mahallesi
  2. JW Marriott Hotel - Çukurambar
  3. Metropolitan Hotel - Balgat
  4. InterContinental Hotel
  5. Sheraton Hotel 
  6. Lugal Hotel
  7. HiltonSA Hotel
  8. Divan Otel - Yıldız

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.