Breadcrumb
Narin davasında karar: Anne, amca ve ağabeye ağırlaştırılmış müebbet, cesedi taşıyan Bahtiyar'a 4,5 yıl
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 28.12.2024 , 21:44 Güncelleme Tarihi: 04.01.2025 , 09:31
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada mahkeme heyeti kararını açıkladı.
Anne Yüksel, ağabey Enes ve Amca Salim Güran "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Kararda üç aile üyesinin cinayeti iştirak halinde işlediği belirtildi.
Narin'in cansız bedenini dere yatağına gizleyen Nevzat Bahtiyar, "mahkemenin suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
Kararda Bahtiyar'ın Güran ailesinin eve gittiğinde Narin'in cansız bedenini yerde bulduğu vurgulandı. Ayrıca Bahtiyar'ın mahkemeye yardımcı olmadığı için üst sınırdan cezalandırıldığı kaydedildi.
Mahkeme kararı oybirliğiyle aldı. Gerekçeli karar önümüzdeki günlerde açıklanacak.
Barodan Bahtiyar kararına itiraz
Kararın ardından açıklama yapan eski Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Nevzat Bahtiyar'a verilen cezaya itiraz edeceklerini şu sözlerle duyurdu:
"Maalesef suça dair hiçbir itiraf söz konusu olmadı. Öldürmüşse Nevzat bir katil olarak ceza yemeliydi. Öldürmemiş olsa bile hem dosyamızdaki baz verileri var hem 9-10 gün boyunca Narin'i dereye götürüp saklayan ve bekleyen kişi. Benim nezdimde adalet duygumuz tatmin edilecekse hukuki çerçevede aslında Nevzat'ın da iştiraken kasten çocuğu öldürmekten cezalandırılması gerektiği kanaatindeyiz."
Son savunmalarında ne dediler?
Duruşmanın bugünkü oturumunda anne Yüksel Güran'ın son savunması alındı. Eşiyle evlendiklerinde birbirlerine yalan söylemeyecekleri yönünde söz verdiklerini anlatan Yüksel Güran, evlerinde hiçbir zaman şiddet olmadığını savundu.
Yüksel Güran, savunmasını yaptığı sırada Enes Güran hava alması için Salim Güran ise talebi üzerine salondan çıkarıldı.
Savunmasına devam eden anne Güran, şu beyanlarda bulundu:
"Narin, en son Kur'an kursuna gitti. Size yemin ederim onu görmedim, Narin eve gelmedi. Yorgundum, yatıyordum. Çocuklarım da evde yatıyordu. Enes, gece Malatya'dan gelmişti. O gün Allah'ın kulu evimize gelmemiş. Neden bize inanmıyorsunuz?"
Nevzat Bahtiyar'ın kendini güvene aldığını iddia eden anne Yüksel Güran "Yemin ederim ki onun kökünü kazıyacağım. Bütün Tavşantepe bizimdir. İstediğimiz yere gideriz. Niye Salim, Nevzat’a 'Gel yengemle yattım, bu cenazeyi al götür' desin?" ifadesini kullandı.
Narin'in ağabeyi Enes Güran hakkındaki suçlamaları reddetti, Nevzat Bahtiyar'ı suçladı.
Nevzat Bahtiyar ise savunmasında ailesinin güvende olmadığını düşündüğü için ilk ifadesinde yalan söylediğini belirtti.
Narin'in cansız bedenini sadece dere yatağına taşıdığını söyleyen Bahtiyar, Salim Güran'ı suçlarken, "Tüm suçu üstlenmemi istiyorlar, ama bunu kabul edemem, hakikat neyse o ortaya çıksın" dedi.
Nevzat Bahtiyar'ın avukatları, Güran ailesinin cinayetten kurtulmak için Nevzat Bahtiyar'ı suçladıklarını iddia etti.
Amca Salim Güran da savunmasında; kolluk kuvvetlerinin hep aileyi suçladığını söyledi ve soruşturma açılmasını istedi.
Daraltılmış baz kayıtlarının da hatalı olduğunu öne süren Salim Güran, dere kenarına hiç gitmediği halde HTS verilerinin kendisini orada gösterdiğini savundu, cinayeti Nevzat Bahtiyar'ın işlediği iddiasını tekrarladı.
Ne olmuştu?
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşıldı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden aralarında anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın da bulunduğu 12 kişi tutuklandı.
Yüksel, Enes ve Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, 23 Ekim'de kabul edildi.
Sanıkların yargılanmasına 7 Kasım'da başlandı, 3 gün süren ilk duruşma, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek 26 Aralık'a ertelendi. İlk duruşmanın ardından cumhuriyet savcısı hazırladığı 14 sayfalık mütalaayı celse arasında mahkemeye sundu.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
