Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Mutfak tüpüne zam: 'Vatandaş tüp almıyor hatta arayan da almıyor'

Otogaza gelen 2 lira 3 kuruşluk zamdan sonra 460 lira olan mutfak tüpü 500 lira oldu. Kadirlili tüp satıcısı zamdan dolayı satışların düştüğünü ifade etti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 03.08.2023 , 11:47 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Önceki gün otogaza gelen 2 lira 3 kuruş zamdan sonra mutfak tüpünün fiyatı 460 liradan 500 liraya çıktı. Kadirlili tüp satıcısı zamdan dolayı satışların düştüğünü ifade etti. Tokgöz "Vatandaş tüp almıyor hatta arayan da almıyor" dedi.

Fiyatı duyan 'kalsın o zaman' diyor

Tüp satıcısı Furkan Tokgöz şunları söyledi:

"Normalde tüp satışlarımız 460 liraydı ve bir gün içerisinde 500 liraya çıktı. Arayan müşterilerimizle çok problem yaşıyoruz. Fiyatı çok yüksek buluyorlar. Piknik tüpümüz 85 liraydı bir gün içinde 95'e çıktı. Bu satışımızı da etkiliyor. Vatandaş tüp almıyor hatta arayan da almıyor. Mesela dün bir müşterimiz aradı fiyatını öğrenince 'tamam kalsın o zaman' dedi. Yani vatandaşı çok etkiliyor. Tüp fiyatı aşırı bir şekilde arttı. Vatandaşlar çok kötü bir durumda.

'Su satışlarımız yarı yarıya düştü'

Suya da aşırı bir zam geldi. Eskiden müşterilerimiz çoktu, mesela günde 50 damacana satarken şu an satışımız aşırı düştü 20-25, yarı yarıya su satışımız düştü. Müşteriler arıyor su fiyatına da çok pahalı diyor. Bu durumda bunlara bir çare bulunmasını istiyoruz. Su 35 liradan 50'ye çıktı, 60'a çıktı. Damacana 40 liraydı şu an 60 lira. Mazottan dolayı çünkü her şeye zam geliyor. Hiç kimse memnun değil bu zamlardan dolayı. Hiç kimse ne tüp alıyorlar ne su alıyorlar ve bu dükkânda işler dönmüyor. İki eleman çalıştırıyoruz çok aşırı bir yoğunluk olması gerekiyor ama elemanlarımızın hepsi burada yatıyorlar uyuyorlar." (ANKA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.