Murat Kurum'a 'Gazze' sorusuna sansür: Sunucu savundu, tepkiler geri adım attırdı

AKP'nin İstanbul adayı Kurum’a Gazze sorusu yönelten kadının elinden mikrofon alındı. Gaflarına bir yenisini ekleyen Kurum, "Ehliyetsiz araba kullandım" dedi.

Haber Merkezi

AKP ve Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu "özel" programa canlı yayın konuğu oldu.

Magazin ağırlıklı programda Orhan Gencebay ve Aslı Şafak da yer aldı. "Siyasi soru" denilerek bir izleyicinin "İsrail" sorusunun engellendiği yayında, Kurum yaptığı ehliyet gafı gündem oldu.

Gazze adı duyulunca: Bu olmaz, ver mikrofonu

Mehmet Akif Ersoy, "Güzel sorun ya. Çanak soru sorana sorusunu sordurtmam" dedikten sonra mikrofonu alan genç bir kadın "Başkanım şimdi seçimi kazandığınızda Filistin ve Gazze için ne gibi.." dedikten sonra stüdyodan "Bu olmaz, alabilir miyim mikrofonu ben" sesi duyuldu. Mehmet Akif Ersoy da bunun üzerine "Hemen verebilir misin mikrofonu lütfen" dedikten sonra genç kadının elindeki mikrofon başka birine verildi. Murat Kurum soruyu yanıtlamadı.

Ardından gelen soru ise "Aile WhatsApp grubunuz var mı?" oldu. Sunucu Mehmet Akif Ersoy bu soru üzerine "Bize böyle gelin ya" dedi.

Tepkiler üzerine canlı yayın sonrası açıklama yapan Ersoy, "Sadece Gazze sorusunu bölmedik. Bu siyasi bir program değil" dedi.

Tartışmalı yayının ardından sorusu yarıda kesilen kadın, Murat Kurum'la buluşturuldu. Sorusunu tamamlayan kadına Kurum yanıt verdi, o anlar ayrıca servis edildi.

Gülerek anlattı: 'Ehliyetsiz araba kullandım'

Murat Kurum, Mehmet Akif Ersoy’un “Küçükken hiç yaramazlık yaptınız mı?” sorusuna da "Küçük yaramazlıklarımız vardır ama... Yaramazlık dersek eğer, ehliyet almamıştım ama araba sürmeyi biliyordum. Ankara'da bir gün işte arabayı sürüyorum..." dedi.

Kurum, Ersoy’un “Yapmamışsınızdır onu bence” diyerek araya girme çabasına rağmen gülerek "Yaptım. Ehliyetsiz araba kullandım" ifadelerini kullandı.