Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül gözaltına alındı: Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı var

Fon soruşturmasına ilişkin haberleri nedeniyle ev hapsinde olan gazeteci Murat Ağırel, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Öte yandan siyasetçi Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül sabah saatlerinde gözaltına alındı. Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı verilirken Mustafa Sarıgül, oğlunun emniyete teslim olacağını açıkladı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 16.10.2026 , 07:20 Güncelleme Tarihi: 16.10.2026 , 10:37

Gazeteci Murat Ağırel, sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Ağırel, evinde yapılan aramanın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gazeteci Ağırel, fon soruşturmasını haberleştirdiği için ev hapsinde bulunuyordu. Fon vurgununa yönelik soruşturmada Ticaret Bakanı Bolat hakkındaki iddiaları gündeme taşıyan Ağırel elektronik kelepçeli fotoğrafını paylaşıp, "Ayağıma kelepçe takabilirsiniz ama bu soruları ortadan kaldıramazsınız" demişti.

Dün de Halk TV yazarı ve programcısı Bahadır Özgür gözaltına alınmış, Özgür'ün 163 bin takipçili X hesabı hakkında da erişim engeli kararı verildi.

Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül de gözaltında

Gazeteci İsmail Saymaz, Ağırel ile birlikte siyasetçi Aylin Kotil ve oğlu Ömer Sarıgül'ün de Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saymaz, Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı bulunduğunu belirtti.

Saymaz'ın aktardığına göre, Yeni Partili Mustafa Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül'ün emniyete teslim olacağını söyledi.

Soruşturmanın Almanya ile bağlantılı ticari bir mesele olduğunu belirten Sarıgül, gazeteci Murat Ağırel'in de sürece haberleştirmek amacıyla dahil olduğunu ifade etti.

Saymaz'ın paylaşımı şöyle:

"Gazeteci Murat Ağırel ile siyasetçi Aylin Kotil ve oğlu Ömer Sarıgül, Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. 
Emir Sarıgül için de gözaltı kararı var.
Yeni Partili Mustafa Sarıgül, oğlu Emir’in de emniyete teslim olacağını söyledi.
Sarıgül, bu soruşturmanın Almanya ile bağlantılı bir ticari mesele olduğunu, Ağırel’in de haberleştirmek için sürece dahil olduğunu söylüyor."

Timur Soykan: Ağırel haberi beklemeye almıştı

Gazeteci Timur Soykan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Murat Ağırel'in gözaltına alınmasına gerekçe gösterildiği belirtilen olayla ilgili haber hazırlama sürecine tanık olduğunu açıkladı.

Soykan, Sinan Çampınar isimli kişinin Ağırel'e ulaşarak Sarıgül ailesi hakkında çeşitli iddialarda bulunduğunu belirtti. Ağırel'in konuyu araştırmaya başladığını, belge talep ettiğini ve iddialara ilişkin Sarıgül ailesinin avukatıyla da görüştüğünü aktardı.

İki tarafın da birbirleri hakkında dolandırıcılık iddialarında bulunduğunu belirten Soykan, Ağırel'in elindeki belgeleri yeterli bulmadığı için haberi bir süre beklemeye aldığını ifade etti.

Soykan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Murat Ağırel’in gözaltı gerekçesi olduğu söylenen olaya dair haber hazırlama sürecine şahidiz. Sinan Çampınar isimli kişi Murat Ağırel’e ulaştı. Sarıgül Ailesi hakkında iddialarda bulundu.

Murat da bu konuda haber araştırması yaptı, belgeler istedi. Her gazetecinin yapması gerektiği gibi; Sinan Çampınar’ın iddialarına karşı Sarıgül Ailesi’nin avukatıyla da görüştü. İki taraf da birbirleri hakkında dolandırıcılık iddialarında bulundu.

Murat elindeki belgeleri yeterli bulmadığı için bir süre haberi beklemeye almıştı. Bir gazeteci sadece haber hazırlamak istediği için iftiralara maruz kalabiliyor. Maalesef bunu daha önce de yaşadık. Dostumuz Murat Ağırel’in suçsuzluğuna şahidiz."

Başsavcılık’tan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu altı kişi hakkında verilen gözaltı kararlarına ilişkin açıklama yaptı.

Başsavcılık, "soruşturmanın iki Alman vatandaşının şikâyeti üzerine başlatıldığını belirterek, şirketler üzerinden kara para aklandığı, milyonlarca avroluk para transferleri yapıldığı ve 1 milyar avroluk fonun kamu nüfuzu kullanılarak yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği yönündeki" iddiaları aktardı.

Açıklamada, "Şikâyetçilerin Ağırel’e verdikleri belgelerin ilgili kişilere iletilmesinin ardından tehdit edildiklerini öne sürdükleri" iddia edildi.

Bu beyanlar gerekçe gösterilerek Ağırel dahil altı kişi hakkında gözaltı talimatı verildiği, Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği belirtildi.


soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz.

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.