Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Muğla'da sağlık çalışanlarından eylem: 'Sağlıkta şiddet engellensin!'

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Tahir Tarimer, Uzman Çavuş A.A. tarafından Tıp Bayramı'nda darp edildi, sağlık çalışanları hastane önünde eylem yaptı.

soL - Muğla

Yayın Tarihi: 15.03.2022 , 15:08 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Muğla Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş A.A., dün saat 23.00 sıralarında rahatsızlanınca ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. A.A., burada yapılan müdahalenin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

A.A. kendisini muayene etmek isteyen acil serviste görevli Dr. Tahir Tarimer'i darp etti. Saldırıya uğrayan Dr. Tahir Tarimer'in gözlüğü kırıldı.

Güvenlik görevlileri olaya müdahale ederken darp raporu alan Dr. Tarimer, A.A.’dan şikayetçi oldu.

'Hekim arkadaşımızın yanındayız'

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri dün yaşanan saldırıyı kınayarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada sağlıkta şiddetin derhal sona erdirilmesi, bunun için de düzenleme yapılması gerektiği belirtildi:

"Daha dün burada sağlıkta şiddete karşı mücadele edeceğimizi söylemişken, hastanemize başvuran kolluk kuvveti personeli tarafından 14 Mart Tıp Bayramında görevi başındayken sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan bir doktor arkadaşımız olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik. Bugün burada doktor arkadaşımıza destek için bir araya geldik. Şiddete karşı tüm hekimler olarak bir arada olduğumuzu ve hekim arkadaşımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için yasal düzenlemeler de dahil her türlü önlemin acilen alınmasını talep ediyoruz."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.