Muğla'da doktora şiddet: Sağlık emekçileri iş bıraktı

Hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan aile hekimi Mustafa Hürkal Tezvar yoğun bakımda. İş bırakma eylemi yapan sağlık emekçileriyse saldırıyı kınadı.

Haber Merkezi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yapan E.S. (55) yüksek ateş şikayetiyle kız kardeşi Ö.S.A. (48) ile Ortakent Mahallesi'ndeki 12 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde görevli doktor Mustafa Hürkal Tezvar'a muayene için gitti.

Doktor Tezvar ile hasta ve hasta yakını arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. DHA'da yer alan iddiaya göre, Tezvar hasta tarafından darp edildi.

Bunun üzerine fenalaşan Tezvar, ilk müdahalenin ardından çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla yakındaki özel hastaneye kaldırıldı.

Kalp hastası olduğu ve kalp pili taşıdığı belirtilen Tezvar, yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Mustafa Hürkal Tezvar'ın hayati tehlikesi bulunuyor.

Türk Tabipleri Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yıllardır defalarca dile getirdiğimiz en önemli isteğimiz sağlıkta şiddetin sona erdirilmesi için somut adımların atılmasıdır. TTB olarak hazırladığımız kanun teklifinin bir an önce gündeme alınmasını bekliyoruz. Sağlıkta Şiddet Sona Ersin!" denildi.

2 kişi gözaltına alındı

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, doktorun yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü, olaya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler E.S. ve Ö.S.A'nın de sevk edildikleri adliyede işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

'Yaşam koşullarının ağırlığı nedeniyle çalışmak zorundaydı'

Bodrum'daki şiddet olayı nedeniyle Muğla'da sağlık emekçileri bugün bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Olayın yaşandığı Ortakent Aile Sağlığı Merkezi’nde bir basın açıklaması düzenlendi.

Türk Tabipleri Birliği, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ve sendikaların katıldığı açıklamada "Merkezi idare yönetemiyorsunuz. Yerel idare siz de yönetemiyorsunuz" denildi. Bodrum'da yazın nüfusun katlandığına işaret edilen açıklamada kente dışarıdan gelenler için poliklinik kurulması gerektiği söylendi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu adına konuşan doktor Ali Demir de, "İlerlemiş yaşına rağmen çalışmaya devam ediyordu" diyerek Tezvar’ın kalp pili taşıdığına dikkat çekti. Tezvar’ın kalbinin iki kez durduğunu belirten Demir, "Hekim Tezvar, emekliliği hak etmesine rağmen emekli maaşlarının yetersizliği, yaşam koşullarının ağırlığı nedeniyle çalışmak zorunda kalmıştır. Devletimizin sunduğu emeklilik şartlarının, maaşların yetersizliği birçok sağlık çalışanını çalışmaya zorlamaktadır" diye konuştu.

Aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Ali Demir, bu durumun sağlık hizmetlerinin devamlılığı açısından bir tehdit haline geldiğini belirtti. Demir, "Sağlıkta şiddet yalnızca bireysel değil, aynı zamanda toplumsal da bir sorundur. Şiddetin önlenmesi için daha caydırıcı önlemlerin alınması gerekmektedir" diyerek, Sağlık Bakanlığı'na acilen adım atılması için çağrı yaptı.