Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Muğla'da 29 Ekim kutlamalarında Atatürk yerine Erdoğan'ın fotoğrafı taşıtıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün yerine AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı öğrenciler tarafından taşındı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 30.10.2024 , 21:29 Güncelleme Tarihi: 30.10.2024 , 21:39

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün yerine AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı öğrenciler tarafından taşındı.

Cumhuriyet’in 101. yılı kapsamında düzenlenen törende, her yıl stadyum geçişlerinde taşıdıkları Atatürk posteri yerine, Ortaca'daki öğrencilere Erdoğan’ın fotoğrafının taşınması yönünde bir uygulama yapıldı.

Olay, törene katılan yurttaşlar ve sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

AKP hükümetinin Cumhuriyet’in sembollerine yönelik bu tür yaklaşımları, “yeni bir rejim” inşası eleştirilerini de beraberinde getiriyor. Atatürk yerine Erdoğan’ın fotoğrafının taşınması, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir tablo olarak, halkın tepkisine yol açmış durumda.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.