Breadcrumb
MHP tepkili, Yerlikaya hedefte: Emniyet bürokrasisinde ne oluyor?
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 15.09.2025 , 15:55
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 Eylül’de yayımlanan kararnameyle 37 ilin emniyet müdürü değişti, 22 emniyet müdürüyse merkeze çekildi.
Kararname sonrası yapılan atamalar hem emniyet kulislerinde hem de siyasette dikkat çekici tartışmalara yol açtı.
MHP'ye yakın isme tenzili rütbe, MHP'yi soruşturana terfi
Kararnamede en çok konuşulan isimlerden biri, Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz oldu. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin elini öptüğü görüntülerle gündeme gelen Karadeniz, Muğla'ya Emniyet Müdürü olarak atandı.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Arzum Nazman da kararnamede öne çıkan bir başka isim oldu. Nazman, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında tutuklu sanık Tolgahan Demirbaş’ın, dönemin MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un yanından alınması talimatını veren polis başmüfettişiydi.
MHP’den sitem: 'Zafiyet oluşturmayan iradeye sahip olmak lazımdı'
Kararname sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “İstatistik veriler paylaşmayı sözüm ona vazife gören anlayış yerine, kahramanlara sahip çıkan ve zafiyet oluşturmayan iradeye sahip olmak lazımdı” ifadeleriyle tepki gösterdi.
Özdemir’in bu sözleri, doğrudan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı hedef aldığı şeklinde yorumlandı.
Bahçeli'nin basın danışmanından 'Yeni bir paralel yapının izleri' yazısı
MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesinde başyazar ve Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, bugün “Yeni bir paralel yapının izleri” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çiçek yazısında, Bahçeli’nin “yeni paralel yapı” uyarısını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’yi içten, asayişsizlik üzerinden bir kaosa sürüklemeye çalışan bir sistemin kurulmakta olduğu yönünde ciddi izlenimler mevcuttur. (…) Aksi hâlde, devletin en hassas hücrelerine başka ülkelerin hesabına çalışanlar ya da terör örgütleriyle bağlantılı kişiler sızarsa, 15 Temmuz benzeri darbe girişimleri ve toplumun huzurunu, güvenliğini tehdit eden kaos senaryoları kaçınılmaz olur.”
Çiçek, açıkça kastettiği alanların TSK, Emniyet ve istihbarat olduğunu belirtti. Yazısında ayrıca Erdoğan ve Bahçeli’nin “15 Temmuz sonrası oluşturduğu milli güç birliği”nin bozulmak istendiğini öne sürdü:
“Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz sonrası oluşturduğu milli güç birliğini bozma üzerine hesaplar yapılıyor, oyunlar kuruluyor. Bu aynı zamanda Türkiye üzerinde oyun oynama hevesidir. Oyun oynayanlara ve hücresel hesap yapanlara dikkat edelim. Ne demişler; dikkat etmeyen, görmeyen gibidir…”
Sırada valiler mi var?
Son kararnameyle birlikte hem emniyet bürokrasisi hem de Cumhur İttifakı’ndaki dengeler yeniden tartışma konusu oldu.
MHP kanadından gelen “milliyetçi emniyetçiler tasfiye ediliyor” iddiaları ve “yeni paralel yapı” uyarıları, iktidar ortakları arasındaki gerilimin daha görünür hale geldiğini gösteriyor.
Önümüzdeki dönemde açıklanması beklenen valiler kararnamesi bu tartışmaları yeni bir boyuta taşıyabilir.
| Hikmet Çetin'den dikkat çeken 'Kılıçdaroğlu' iddiası: 'Mutlak butlan için en üst düzeydekilerle temas içinde...' |
|
| Ali Koç: MHP ile gönül bağım var |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.