Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

MetroPoll'den Erdoğan anketi: Kazanamaz diyenler önde

MetroPoll Araştırma'nın anketine göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacağını düşünen seçmen sayısı kazanacağını düşünen seçmen sayısını geçti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 05.06.2022 , 13:49 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

MetroPoll Araştırma'nın mayıs ayı anketinde katılımcılara sorduğu "Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?" sorusuna katılımcıların yüzde 45,8'i "kazanır" yanıtını verirken katılımcıların yüzde 48,5'i ise "kazanamaz" yanıtını verdi.

"Bu pazar bir Milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz" soruna AKP yanıtını veren kişilerin yüzde 8,7'si Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacağını belirtirken, MHP'ye oy vereceğini belirten kişilerin ise yüzde 13,0'ü Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacağını ifade etti.

'Altılı masa' da yer alan İYİP, Saadet Partisi ve DEVA Partisi'ne oy vereceğini belirten katılımcıların ise "Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?" sorusuna verdiği "kazanır" yanıtının oranı dikkat çekti. Ankete göre, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazacağını düşünen İYİP seçmeni yüzde 29,5, Saadet Partisi seçmeni yüzde 46,9, DEVA Partisi seçmeni ise 25,9 oldu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.