MESEM'lerde 10 günde 2 çocuk öldü, Bakan sorumluluk kabul etmedi: 'Kurallar net, sorun uygulamada'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın MESEM projesi altında 10 günde iki çocuk ''stajyer" adı altında çalıştırıldıkları işyerlerinde hayatını kaybetti. Bakan ise sorumluluk kabul etmedi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "müjde" olarak duyurduğu Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) "çırak" ve "stajyer" adı altında çocukları sermaye için ucuz iş gücüne dönüştürdü.

Yüz binlerce lise öğrencisi "iş ve maaş" umuduyla Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesine açılan bu programa geçti.

MESEM'lere kayıtlı en az 6 çocuk, geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde çalıştıkları işyerlerinde hayatını kaybetti. Kaç çocuğun çalıştırılırken yaralandığıysa bilinmiyor. 

Sadece son 10 günde iki çocuğun yaşamını yitirmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluk kabul etmedi.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, Bakan Yusuf Tekin "Kurallar net, ancak olaylar bize uygulamada sorun olduğunu gösteriyor. Bu durumu biz de araştırıyoruz, konu yargıya da intikal etti" dedi.

Daha kaç çocuk 'staj'da ölecek?

Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde 16 yaşındaki Zekai Dikici, 17 yaşındaki Ulaş Dumlu, 15 yaşındaki Ömer Girgin ve 17 yaşındaki Ömer Çakar ve bu dönem içindeyse 14 yaşındaki Arda Tonbul  ve 15 yaşındaki Erol Can Yavuz MESEM kapsamında çalışırken işyerlerinde hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin verilerine göre, son on bir yılda en az 671, AKP’li yıllardaysa en az 907 çocuk çalışırken hayatını kaybetti.