Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Mersin'de katledilen 16 yaşındaki Hiranur’un davası başlıyor: ‘İddianame deliller toplanmadan düzenlendi’

Mersin’de bir otomobilde silahla başından vurularak katledilen 16 yaşındaki Hiranur Aygar’ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması Salı günü görülecek. Avukat Derya Demir etkili bir soruşturma yürütülmemesine tepki gösterdi. Kadın Dayanışma Komiteleri duruşma günü Mersin Adliyesi önüne çağrı yaptı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 21.12.2025 , 21:28

Mersin’in Toroslar ilçesinde 31 Ağustos’ta bir otomobilde 16 yaşındaki Hiranur Aygar’ın cansız bedeni bulundu. Başından silahla vurulmuş halde bulunan Hiranur’u hayattan koparan kurşunun 19 yaşındaki erkek arkadaşı Hüseyin Arda Şark tarafından ateşlendiği belirlendi. Katil ile o sırada otomobilde bulunduğu tespit edilen 2 kişi tutuklandı.

Kısa sürede hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, ilk duruşma Salı günü görülecek.

Hiranur’un ailesinin avukatlığını Kadın Dayanışma Komiteleri (KDK) ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin gönüllü avukatları üstlendi.

Gönüllü avukatlardan Derya Demir, 23 Aralık Salı günü saat 10.20’de Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesinde soruşturma sürecine ve hazırlanan iddianameye ilişkin açıklamada bulundu.

Etkili bir soruşturma yürütülmediğini belirten Demir soL’a yaptığı açıklamada, toplanması gereken hiçbir delil toplanmadan iddianame düzenlenmesinin suçun ve suçluların gizlenmesine neden olduğu söyledi.

Üç sanığın cinayet anında arabada bulunduklarına işaret eden Demir, “İddianamede hiçbirinin cinayeti engellemeye çalışmaması, vurulmasından sonra hiçbirinin Hiranur’u hastaneye götürmemesi, soğukkanlılıkla ve ortak kararla suçu örtbas etmeye çalışmalarının nedeni üzerinde durulmamıştır” dedi.

Kadın Dayanışma Komiteleri (KDK) 23 Aralık Salı sabahı saat 10.00'da Mersin Adliyesi önünde buluşma çağrısında bulundu. KDK'nin açıklamasında "Hiranur için buluşuyoruz. Suçlulardan da suç ortaklarından da hesap soracağız!" denildi.

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.