Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Mersin Büyükşehir ve Antalya Döşemealtı belediyelerine operasyon: Çok sayıda gözaltı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “ihalelerde usulsüzlük ve rüşvet” iddiaları kapsamında operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan gözaltına alındı. Antalya Döşemealtı Belediyesi'ne yönelik soruşturmadaysa eski Belediye Başkanı Turgay Genç dahil 22 kişi için gözaltı kararı verildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 11.03.2026 , 10:17

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “ihalelerde usulsüzlük ve rüşvet” iddiaları kapsamında operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, "belediyede gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet alındığı" iddiaları üzerine çalışma başlattı.

Soruşturma kapsamında ekipler belediye binasında arama yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan gözaltına alındı.

Antalya Döşemealtı Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 22 gözaltı

Öte yandan Antalya'da Döşemealtı Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında ise aralarında eski Belediye Başkanı Turgay Genç'in de yer aldığı 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Döşemealtı Belediyesi’ne Aralık 2025’te de bir operasyon düzenlenmiş, mali suçlar iddiasıyla 10 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonun ardından Murat Çelik, Şaban Ünar, Mehmet Kala ve Durali Altun tutuklanmış, altı kişi de adli kontrolle serbest kalmıştı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.