Memur maaşlarına zam yapıldı, oran belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen zam yapıldığı duyuruldu.

Haber Merkezi

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan 3600 ek gösterge açıklamasında ise "3600 Ek Gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi" denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ayrıca ek protokolün sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, tüm kamu personelini kapsayacak şekilde yapılacağını duyurdu. 

'Yüzde 35 zam söylemi basına servis edilen bir algı operasyonu'

Memur maaşına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen zam iddiasını soL'a değerlendiren KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik, zam iddiasının gerçekliğinin olmadığını söyledi.

Bozgeyik, 2 yıl içerisinde yapılacak olan yaklaşık yüzde 30'luk kümülatif zammın, 2022 Ocak ayında yapılacakmış gibi lanse edildiğini belirtti ve yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen zam iddiasının gerçekliği olmadığını vurguladı. 

Memur maaşlarının 2021 yılında yüzde 70'e varan değer kaybı yaşadığını aktaran Bozgeyik, enflasyon ve döviz kurlarındaki düşüşten kaynaklı olarak memur maaşlarının dolar bazında her ay ciddi kayıplar yaşadığını belirtti.