Marmara Üniversitesi’nden ‘Erdoğan’ın diploması’ açıklaması

Marmara Üniversitesi Rektörü Kurt, eski YÖK Başkanı Özcan'ın Erdoğan'ın diplomasını bulamadığını söylemesine ilişkin 'Yusuf Ziya Özcan’ın açıklaması dezenformasyondur' dedi.

Haber Merkezi

11 Aralık 2007-11 Aralık 2011 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Ben merak ettiğim için gayri resmi olarak meseleyi sordurdum. Konu ile ilgili Marmara Üniversitesi’nde hiçbir kayıt olmadığını söylediler” ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Marmara Üniversitesi Rektörü Mustafa Kurt, Özcan’ın açıklamasının ardından konuştu.

Kurt, şunları kaydetti:

Böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade etmek isteriz. Genel bir açıklamayı da bir saat içinde paylaşacağız. İddiayı... Herkes görecek, herkes belgeyi belge numarasıyla görecek. Öyle bir şey olması mümkün değil. Bize yazılı bir şey ulaşmadı açıkçası. Bundan evvelki rektörlere ulaştı mı diye baktım ben. Bizi üzen, Marmara Üniversitesi'ni çok üzen bir itham oldu. Gelen her öğrenci bir birey. Annesi babası dahi gelse veremeyiz, paylaşamayız. KVKK kuralları var.