Mardin'deki kaza sonrası tutuklanan 2 TIR şoförünün ifadeleri ortaya çıktı

Şoförler, ifadelerinde frenlerle ilgili olay gününe kadar sorun olmadığını savundu.

Haber Merkezi

Mardin'in Derik ilçesinde dün meydana gelen en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 2 TIR şoförünün ifadeleri ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nın ulaştığı ifadelerde şoförler Umut G. ve Yunus Ş.'nin her şeyin bir anda olduğunu savunduğunu, frenlerinin tutmadığını sonrasını hatırlamadıklarını dile getirdiği belirtildi.

Ajansın haberine göre Umut G. ifadesinde Eti Bakır Fabrikası'ndan çıktıktan sonra Derik merkezine varmadan frenlerinin tutmamaya başladığını belirterek, şunları söyledi:

Frenleri tutmadı aracımın. Vitesi tutmadı. İmdatı ve freni çektim. Kontağı kapattım. Derik merkezine doğru gelmek durumunda kaldım. Önüme bir polis aracı ve beyaz bir sivil araç çıktı. Onlara çarpmamak için aracı sağa çevirdim ve devrildim ve hastaneye götürüldüm.”

Aracın frenlerinin ne zaman tutmamaya başladığını bilmediğini belirten Umut G., “Derik’e kaç km vardı hatırlamıyorum. Fabrikadan çıktığımda frenler çalışıyordu, ben aracın hızının kaç olduğunu hatırlamıyorum. Çünkü önüme bakıyordum. Aracın frenle ilgili herhangi bir sorunu yoktu” iddiasında bulundu.

Aracın bakımlarını bir ay önce yaptırdığını iddia eden Umut G., aracın frenle ilgili daha önce bir sıkıntı çıkarmadığını öne sürdü. Umut G. 27 ton yükü olduğunu belirterek, frenlerin tutmama sebebinin sürekli yokuş aşağı gittikleri için frenlerde hava kalmadığını tahmin ettiğini söyledi.

'Frenler yokuşta tutmamaya başladı'

Diğer şoför Yunus Ş. ise, ifadesinde şunları söyledi:

Derik ilçesine gelmeden yavaşla yokuş aşağı iniyorduk. 5 vitesten 4’üncü vitese geçmeden sonra frene bastım ama fren tutmadı. Sonrasında aşağıya doğru geliyordum. Gözümü hastanede açtım. Derik merkezine geldiğimde önümde insan topluluğunu görüp görmediğimi hatırlamıyorum. Derik’e gelirken yokuşta tutmamaya başladı. Yani Derik’e yaklaşırken, frenin tutmadığını fark ettim. Hızımın kaç olduğunu fark etmedim. Benim olay günkü şoförlüğüm yaklaşık 2 buçuk-3 saattir. Yani kaza saatine kadar ortalama 2 buçuk 3 saat araba kullanıyordum. Kullandığım araç 3 ay önce yeni alınmıştı. Ufak tefek bakımları ben yaptırdım. Bu süreç içinde araç başka bakım görmedi. Bu süreçte bu TIR’ı hep ben kullandım. Frenleri ile ilgili daha önce başka bir sıkıntı yaşamadık. Zaten yola çıkmadan önce her zaman bakımlarını yaptırırım. Olayın neden meydana geldiğini, frenlerle ilgili bir sıkıntısının neden olduğunu bilmiyorum. Böyle bir olayın yaşanmasından pişmanlık duyuyorum.”