Maraş'ta TOKİ şantiyesinde yangın: Hastaneye kaldırılan işçiler var

Maraş'ta TOKİ şantiyesinde işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın çıktı. Bazı işçiler hastaneye kaldırıldı. Vali "Şu ana kadar bir can kaybı yok" dedi.

Haber Merkezi

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki TOKİ inşaatında işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın çıktı.

Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Ferhuş Mahallesi'ndeki inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı konteynerde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede çevredeki bazı konteynerlere de sıçradı. Haber verilmesi üzerine bölgeye emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bazı işçiler hastaneye kaldırıldı

Konteynerlerde kalan işçiler kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken, emniyet ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Yangın, itfaiye daire başkanlığı ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. AA'nın haberine göre dumandan etkilendiği için hastaneye kaldırılan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Vali Ünlüer: Şu ana kadar bir can kaybı yok

Bölgede incelemelerde bulunan Vali Mükerrem Ünlüer, gazetecilere yaptığı açıklamada "Yangında şu ana kadar bir can kaybı yok çok şükür. Panik yapmaya gerek yok. Şu anda yangın söndürüldü kontrol altında. İşçi arkadaşlarımızın kalacak yerlerini ayarlamak üzere arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim. Yangının elektrik kontağından kaynaklandığını arkadaşlarımız ifade ediyorlar ama bu daha detaylı bir araştırma yapıldıktan sonra anlaşılacaktır" diye konuştu.

İşçiler soL'a konuştu: Hastanedeki arkadaşlarımızın durumunu öğrenmeye çalışıyoruz

Konuya dair soL'a konuşan işçiler dışarıya bilgi sızmaması konusunda yetkililer tarafından özel olarak uyarıldıklarını ve basınla temas etmemeleri için işçilerin bir yere toplanarak dışarıya çıkmalarına izin verilmediğini belirttiler.

Geceyi geçirmek için yetkililerin organizasyon yaptığını ve kalacak yerlerinin tamamının küle döndüğünü ifade eden işçiler çok fazla ambulans gelip gittiği için yaralıların sayısını bilmediklerini ifade ettiler. 

Yangından sonra hızlıca işçiler arasında bir sayım yapıldığını ve yangında zarar gören işçilerin isimlerini ve sayılarını belirlemeye çalıştıklarını ifade eden TOKİ inşaatında çalışan işçiler özellikle çıkan dumandan dolayı birçok işçinin zarar gördüğünü ifade etti. 

soL'a konuşan işçiler "Yetkililer ölü yok dedi. Umarız yoktur çünkü çok büyük alevler sardı hızlı bir şekilde. Burası ana baba gününe döndü. Şu an hastaneye sevk edilen arkadaşlarımızın durumunu öğrenmeye çalışıyoruz biz de" diye konuştular.