Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

'Mansur Yavaş'ın seçtiği isimler AKP’ye geçecek ' iddiası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylaştırdığı 8 ilçe belediye başkanının toplu halde AKP'ye geçeceği öne sürüldü.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 17.10.2026 , 10:00 Güncelleme Tarihi: 17.10.2026 , 10:04

Seçim sürecinde kendisi gibi ülkücü ve MHP’li isimleri CHP adayı yapan Mansur Yavaş, bununla da yetinmeyip AKP’nin aday yapmadığı AKP’lileri de CHP adayı yapmıştı. 

CHP’nin kazandığı Keçiören, Haymana, Kazan ve Gölbaşı gibi ilçeler yakın zamanda AKP’ye geçmişti.

Kısa süre içinde CHP’nin Ankara’da kazandığı başka ilçe belediyelerinin de AKP’ye geçebileceği söyleniyor.

TGRT Haber’de yayımlanan "Taksim Meydanı" programına katılan iktidara yakın gazeteci Mustafa Yavuz, önümüzdeki haftadan itibaren parti değiştiren belediye başkanlarının sayısında yoğun bir artış yaşanacağını ileri sürdü. Yavuz'un iddialarının merkezinde ise Ankara var.

'Toplu halde AKP'ye geçmeleri kesin gibi'

Ankara'daki belediyelerin AKP’ye katılabileceğini belirten Yavuz, 8 ilçe belediye başkanının toplu şekilde iktidar partisine geçmesinin “neredeyse kesin gibi” olduğunu öne sürdü. 

Mustafa Yavuz’un açıklamasında AKP'ye geçeceğini iddia ettiği 8 isim şu şekilde sıralandı:

  • Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç
  • Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay
  • Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya
  • Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu
  • Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak
  • Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın
  • Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap
  • Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör

Ahmet Aras da mı geçecek?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın CHP'den istifa etmesi pek çok soru işaretini beraberinde getirdi. Kararının gerekçesini kentteki hizmetlerin önüne geçen siyasi tartışmalar olarak açıklayan Aras, “Benim tarafım Muğla’dır” demişti.

Yavuz onun için de şunları söyledi:

“AK Parti yolcusu diyebiliriz (Aras için). Kendisi AK Parti'nin Muğla'daki yetkilileriyle, oradaki siyasetçileriyle zaten bir yol almış. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde Ahmet Aras'ın AK Parti'ye geçişi noktasında şu anda 'bağımsız kalıyorum' demesi normaldir. Bunu diğerlerinde de biz gördük. Ahmet Aras önümüzdeki birkaç hafta içerisinde AK Parti'ye geçecek.”


soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz. 

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.