Sayfa yolu
Mahkeme kadın meclis üyesinin Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan korunmasına karar verdi
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 02.06.2022 , 00:31 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın AKP'li belediye meclisi üyesi Hacer Çınar’a karşı kullandığı ifadeler üzerine açılan davada mahkeme korunma kararı verdi. Mahkeme, Çınar’ın 30 gün süreyle Özcan’dan korunmasına, aykırı hareket etmesi halinde ise hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumunda yapılan oylamada el kaldıran AKP'li Meclis üyesi Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” demişti. Özcan, sözlerinin ardından gelen tepkiler üzerine ise sosyal medya hesabından, “Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum” şeklinde paylaşım yaptı.
Hacer Çınar, avukatı aracılığıyla Bolu 1'inci Aile Mahkemesi'ne, kendisine yönelik Tanju Özcan'a karşı koruma kararı alınması için başvuru yaptı. Mahkeme, belediye meclis üyesi Hacer Çınar’ın 30 gün süreyle Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan korunmasına karar verdi.
Mahkemenin kararında, Özcan'ın “aleyhine önleyici tedbir kararlarına aykırı hareket etmesi halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacağı, aykırı hareketin her tekrarında 15 günden 30 güne kadar zorlama hapis cezasına karar verileceği" belirtildi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
