Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Maaşları ödenmeyen Kartal Belediyesi işçileri iş bırakmaya hazırlanıyor

Kartal Belediyesi işçileri ödenmeyen maaşlarının tamamı yatırılmazsa 25 Ağustos’ta iş bırakacaklarını açıkladı. Belediyede görevli kamu personeli de ödenmeyen sosyal denge tazminatları için eylem yaptı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 15.08.2025 , 18:01 Güncelleme Tarihi: 15.08.2025 , 19:18

Kartal Belediyesi’nde görevli kamu emekçileri ve işçiler ödenmeyen hakları ve maaşları nedeniyle eylem yaptı. Belediye işçileri maaşları ödenmezse 25 Ağustos'ta iş bırakacak.

Belediyede görevli kamu emekçilerinin örgütlü olduğu Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen önceki gün Kartal Belediyesi önünde düzenlediği basın açıklamasında bir buçuk yıldır personelin sosyal denge tazminatı ödemelerini yapmayan belediye yönetimine tepki gösterdi. Sendika, emekçilerin geriye dönük alacaklarının 90 bin TL’nin üzerine çıktığını duyurdu.

Kartal Belediyesi’nde görev yapan kamu emekçilerinin yanı sıra, benzer şekilde alacakları ödenmeyen belediye işçileri de basın açıklamasına katıldı.

Bugün de DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye belediye işçileri maaşlarının ödenmemesi nedeniyle Kartal Belediyesi önünde eylem yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Kartal Belediyesi yönetimi işçilere Temmuz maaşlarının yarısının ödeneceğini, kalan kısmının da taksitlerle yatırılacağını bildirmişti.

İşçilerin 1 yıldır maaşları eksik yatıyor. Zamanında yatmayan maaşlar taksit taksit ödeniyor. Geriye dönük alacaklar, ödenmemiş mesailer ve ikramiyeler de mevcut.

Ayrıca işten ayrılan işçiler de aylardır tazminatlarını alamamış durumda.

Belediye binası önünde basın açıklaması yapan işçiler maaşlarının tamamı yatırılmazsa 25 Ağustos'ta iş bırakacaklarını duyurdu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Kartal İlçe Örgütü de basın açıklamasına katılarak belediye işçilerinin haklı taleplerinin yanında olduğunu bildirdi.

Ümraniye'de rezerv alan dolandırıcılığı: Mahalleli direnişi büyütüyor

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.