Liselerin kapıları cemaatlere açıldı: Öğrencilerden gericilerin düzenlediği yarışmaya tepki

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğrencileri, çeşitli cemaat ve derneklerin düzenlediği yarışmaya karşı tepkili. Solcu Liseliler, tarikatların okullardaki girişimlerine karşı açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Ankara Yenimahalle’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi’nde (YKBAL) çeşitli cemaat ve derneklerin düzenlediği bilinen UFKA YOLCULUK: BİLGİ VE KÜLTÜR YARIŞMASI’nın 11'incisi 24-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

YKBAL’de gerçekleştirilecek olan Ufka Yolculuk adlı yarışmanın düzenleyicileri arasında Server Yaşam Vakfı, SOGEL ve ASİLDER bulunuyor.

Söz konusu vakıflar özellikle Nakşibendi tarikatının İskenderpaşa cemaati koluna yakınlıklarıyla biliniyor. Yarışmada sorulacak soruların da İskenderpaşa cemaatinin bir süre liderliğini yapmış olan Mahmut Esad Coşan’ın kitaplarından hazırlandığı biliniyor. Yarışma için kayıtlar, okul içerisinde kurulan stantlarda okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından isim-soyisim ve TC kimlik numarasının yer aldığı formlarca toplanıyor.

Yarışmanın duyurusu bir yandan okulun panolarına asılan “Hoş Geldin Ramazan” posterleriyle yapılırken diğer yandan din öğretmenleri tarafından dağıtılan broşürlerle yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Bu durum Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğrencileri arasında huzursuzluk ortaya çıkarıyor.

 

Solcu Liseliler: 'Öğrenciler tarikatlara geçit vermeyecek'

Duruma dair Solcu Liseliler açıklama yaptı.

"Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarikatlara geçit vermeyecek" başlıklı açıklama şöyle:

"Geçen hafta okul idaresinin izin ve işbirliğiyle okulumuzda İskenderpaşa cemaatine bağlı dernek ve vakıfların düzenleyicisi olduğu Ufka Yolculuk Yarışmasının tanıtımı ve kayıtları yapıldı. 

Bu yarışmanın düzenleyicisi olan Server Yaşam Vakfı, SOGEL ve ASİLDER’in kim olduklarını iyi tanıyor; siyasi iktidar, tarikat ve cemaatlerle ilişkilerini biliyoruz. Tanıtımı okulumuzun din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmenleri tarafından yapılan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması bahanesiyle bizlere Mahmud Esad Çoşan gibi şeriatçı cemaat liderlerinin kitapları okutulmak isteniyor.

ÇEDES ile okulların kapılarını cumhuriyet düşmanı karşı devrimci tarikatlara açan MEB’in bizlerin bilimsel eğitimi için değil AKP iktidarının yaratmak istediği dindar ve kindar gençlik projesi için canhıraş çalıştığını biliyoruz. 

Şimdi de sıra bizim okulumuza geldi, öyle mi!

Yok öyle yağma!

Bu gerici ve şeriatçı propagandalara geçit vermeyecek, okullarımızı tarikat ve cemaatlerin boyunduruğuna terk etmeyecek, boyun eğmeyeceğiz!