Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Lavrov: Türkiye’nin Ukrayna kıyılarının mayından temizlenmesine yardım etmesi için anlaştık

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ile Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine yardım etmesi konusunda anlaşıldığını açıkladı.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 01.06.2022 , 17:21 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suudi Arabistan ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüştüğünü belirterek, "Rehinelerin ve gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaç duyduğu kargoların bulunduğu gemilerin salıverilmesi için Türk meslektaşların Ukrayna limanlarının mayından temizlenmesine yardım etmeye çalışması konusunda mutabakat sağlandı" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Lavrov konuşmasında, Kiev hükümetinin Batı'dan silah talep ederek, Batı ülkelerini de askeri faaliyetlerine müdahil ettiklerini söyledi. Lavrov, çok namlulu roketatar sistemlerinin Ukrayna'ya tedarikinin üçüncü ülkelerin silahlı çatışmalara katılması riskini oluşturacağını da sözlerine ekledi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.