Laikliğe karşı işlenen suçlarda geçen hafta: Sınıfta şeytan taşlama, tesettür defilesi

TKP, Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosya serisinin yeni sayısını yayımladı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosya yayımlanıyor.

"Laikliğe Karşı İşlenen Suçlar Dosya No: 8" bugün yayımlandı.

"Yaşamımızın her alanını piyasacı ve gerici hamleleriyle kuşatanlar, dur durak bilmeden suç işlemeye devam ediyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta içinde laikliğe karşı işledikleri suçların listesi, nasıl bir karanlıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtı" ifadeleriyle başlayan 8. dosyada geçen hafta laikliğe karşı işlenen suçlar şöyle listelendi.

1. Bitlis’in Hizan ilçesinde Nurs Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencilerine “hac ibadetini öğretmek” amacıyla sınıfa Kabe’yi temsilen bir maket kondu. Bu maket etrafında tavaf eden öğrenciler daha sonra sınıfta şeytan taşlama provası da yaptı.

2. AKP’li belediyelerin yandaş şirketlere verdiği kamu ihalelerine bir yenisi eklendi. AKP’li İstanbul Kağıthane Belediyesi’nin organizasyon hizmeti alımı için ihalesini, 29 milyon 131 bin TL’ye Az Reklam Basım Organizasyon isimli şirket aldı. Şirketin sahibi Fatih Bolcan, Nakşibendi tarikatının Halidiyye koluna yakınlığı ile bilinen Sadakataşı Derneği’nde genel sekreter olarak görev yapıyor.

3. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında gittiği Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, iktidarın desteğiyle kamuda örgütlenen, şirketleri ve sermayesi ile holdinge dönüşen Menzil tarikatının önde gelen üyeleriyle görüştü.

4. Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat depremlerine ilişkin raporunu yayımladı. Raporda, MEB’in deprem bölgesinde gerçekleştirdiği faaliyetler arasında ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesinin ağırlıkta olması dikkat çekti.

5. Diyanet İşleri Başkanlığı, okulların ara tatile girdiği sürede çocukları hedef almaya devam etti. “Camiyi seviyoruz, namazla buluşuyoruz” projesi kapsamında ülke genelinde, ödül karşılığında, camiye giderek namaz kılan çocuklara puan verildiği açıklandı.

6. Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR ve bağlantılı Peygamber Sevdalıları Vakfı okullardaki faaliyetlerine hız verdi. Peygamber Sevdalıları Vakfı ile MEB arasında imzalanan protokolün ardından düzenlecek olan Siyer Yarışması adı verilen yarışmada MEB’e bağlı okulların kullanılacağı ortaya çıktı. Önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan yarışma, İzmir’de 9 farklı ilçede MEB’e bağlı 11 okulda yapılacak.

7. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) gerici uygulamalarına bir yenisini ekledi. TÜGVA Gölcük İlçe Temsilciliği, ”Kış Kampı” adı altında ortaokul öğrencilerini tesettüre soktu ve “Tesettür defilesi” düzenledi.

8. AKP şimdi de liselerde seçim propagandasına başladı. İstanbul’un Çekmeköy ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, TOKİ Lisesi’ne giderek kendi vaatlerini ve AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Murat Kurum’un vaatlerini anlattı.

Dosyanın sonunda "Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Laikliğe karşı işlenen suçları açıklayacak ve her birinin takipçisi olacağız. Güzel ülkemizi karanlığa boğmaya çalışanların yakasına yapışacağız. Tarikatların Ensesindeyiz!" denilerek
laikliğe karşı işlenen suçları [email protected] adresine ulaşarak ihbar etme çağrısında bulunuldu.