KYK yurdunda çöpler toplanmıyor: ‘Koridorlar kokuyor’

Eskişehir’de bulunan Cumhuriyet KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, koridorlardaki çöplerin bekletilip toplanmamasından şikayetçi.

Yekta Armanc Hatipoğlu

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar, yaşanan skandallarla gündemde. Sağlıksız yemekler, yetersiz yaşam alanları ve bozuk asansörlerle gündeme gelen KYK yurtlarının sorunları bunlarla da bitmiyor.

KYK yurtları aynı zamanda hijyenik olarak da sağlıklı mekanlar değil. Bunun son örneği Eskişehir’de yaşandı.

Eskişehir’de bulunan Cumhuriyet KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, koridorlardaki çöplerin bekletilip toplanmasından şikayetçi. Koridorların koktuğunu söyleyen öğrenciler, kedilerin de koridorlarda bulunan çöpleri karıştırdığını belirtti.

Yurt öğrencisi Kübra, konuyla ilgili soL’a konuştu. Haftalardır çöplerin aralıklarla toplandığını söyleyen Kübra, koridorların çöp koktuğunu belirterek “Koridorlarda kediler geziyor. Girişteki kapıyı açık bırakıyorlar, hayvanlar da soğuktan korunmak için yurda giriyor. Giren kediler çöpleri karıştırıyor.” sözleriyle yurtta yaşanan durumu anlattı.

'Odalar geçen hafta hiç temizlenmedi'

Yurda alınan kediler nedeniyle çamaşırhanenin kedi idrarı koktuğunu aktaran Kübra, kedilerin yemekhaneye de girdiğini söyledi. 

Kübra’nın bir başka şikâyeti ise haftada iki kere temizlenmesi gereken odaların bazen haftada bir kere bile temizlenmemesi. Üniversite öğrencisi durumu şöyle anlattı:

“Aralık ayından beri çöpler doğru düzgün toplanmıyor. Koridorlar çöp kokuyor. Koridorlarda kediler geziyor. Girişteki kapıyı açık bırakıyorlar, hayvanlar da soğuktan korunmak için yurda giriyor. Giren kediler çöpleri karıştırıyor. Hatta çamaşırhane kedi idrarı kokuyor. Kediler yemekhaneye de giriyor. Odalar geçen haftalarda çok az temizlendi, normalde haftada iki temizlenmesi lazım. Geçen hafta hiç gelmediler mesela. Yemekler zaten çok kötü.”