Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

KYK Atatürk Kız Öğrenci Yurdu skandalı: 4 kişi tutuklandı

Gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. 4 kişi tutuklanırken 2 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 23.09.2025 , 10:05 Güncelleme Tarihi: 29.09.2025 , 19:25

Türkiye'nin en büyük öğrenci yurdu olarak bilinen İstanbul Cevizlibağ'daki KYK Atatürk Kız Yurdu’nda yaz tatili için yurttan çıkan ve eşyalarını odalarında bırakan öğrencilerin valizleri karıştırılmış, bazı eşyaları çalınmıştı. Öğrencilerin eşyalarına taciz içerikli müdahalelerde bulunulduğu da anlaşılmıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, KYK görevlisi 3 yönetici görevden uzaklaştırılırken, öğrencilerin kişisel eşyalarına zarar veren 4 kişi yakalanmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı 6’ya çıktı. Şüpheliler dün adliyeye sevk edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanana şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Savcılıkta ifade veren 6 şüpheliden 4'ü tutuklama talebiyle hırsızlık ve kamu malına zarar vermek suçlamasıyla mahkemeye sevk edilirken 2 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saat 00.30'da yaptığı açıklamada 4 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Cevizlibağ’daki yurtta skandal bitmiyor: Yemekler kurtlu, kapılar anahtarsız

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.